Eng

Es

It

Sp

Otvoren osmi po redu pozorišni festival u Gornjem MIlanovcu

Otvoren osmi po redu pozorišni festival u Gornjem MIlanovcu

Ovogodišnju “Školsku scenu” – festival pozorišnog stvaralaštva Gornjomilanovačkih učenika osnovnih i srednjih škola, otvorili su sinoć predsednik opštine Milisav Mirković i direktor Kulturnog centra Dragan Arsić, poželevši svim učesnicima puno uspeha u izražavanju glumačke darovitosti.
Ciljajte na mesec! Ako i promašte – bićete među zvezdama, poručio je učesnicima festivala direktor Kulturnog centra, prilikom otvaranja, dodajući da sve dok čovek uči i ima želju da se usavršava u bilo kojoj oblasti, on može uspeti.
Mališanima iz vrtića, učesnicima i njihovim roditeljima predsednik opštine je obećao svesrdnu pomoć i neophodnu podrušku u daljem radu.
Očigledno je da omladina Gornjeg Milanovca voli glumački poziv i ima dara za tu vrstu umetnosti. To potvrđuju brojna priznanja ne samo amatera, već i brojnih profesionalnih glumaca u Beogradskim pozorištima. Zato ćemo i dalje pomagati ovakve manifestacije. U tu svrhu, vrlo brzo ćemo raditi i na tome da kultura ovog grada dobije objekat koji zaslužuje – novi Dom kulture, rekao je predsednik Mirković.
Festival će u organizaciji Milanovačkog pozorišta i Kulturnog centra biti realizovan u trajanju od četiri dana, tako što će svakog dana na sceni Doma kulture biti izvedene po tri predstave, od kojih je devet u takmičarkom delu festivala, dok su tri predstave revijalne.
Ovogodišnjei pozorišni festival su svojim neverovatno uvežbanim i duhovitim nastupom otvorili polaznici PU “Sunce”, uzrasta četiri i pet godina, kolaž programima “Sve boje proleća”” i ” Stručnjak za spavanje”, vaspitača Gorana Vasojević i Snežane Jovanović, kao i vaspitača Katarine Jovanović i Slavice Rašić
Osim klasičnih pozorišnih komada: “Koncert za Nevenu” (Tode Nikoletić), “Ježeva kućica” (Branko Ćopić), “Čudesni san malog Đorđa” (Maja Radoman Cvetićanin), “Moja mama je klinceza” (Savo Škobić), “Sedam Snežana i patuljak” (Tode Nikoletić), “Školsko zvonce” (Momir Dragićević), “Pokondirena tikva”, odlomak (Jovan Sterija Popović) i “Priča o princu jedincu” (Branko Stevanović). Posetioci će u takmičarskom delu moći da pogledju i lutka-predstavu “Tri praseta” (Lucija Tasić).
U predstavama će nastupiti oko 150 učenika iz osnovnih škola: “Ivo Andrić”, “Takovski ustanak”, “Kralj Aleksandar Prvi”, “Momčilo Nastasijević”, “Desanka Maksimović” i “Arsenije Loma” .

Revijalnu predstavu “Pogodi ko nam dolazi u tim” odigraće nedavni učesnici u projektu Crvenog krsta “Promocija humanih vrednosti”. Ova predstava će biti odigrana u subotu prilikom svečane dodele nagrada i priznanja koje dodeljuje tročlani žiri.
Ovogodišnji pozorišni festival, osmi po redu, realizuje se pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac , preduzeća Tapa-Tapa i Fonda “Takovo”

Previous Održana četrdeset i prva sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I