Eng

Es

It

Sp

Otvoren osmi po redu pozorišni festival u Gornjem MIlanovcu

Otvoren osmi po redu pozorišni festival u Gornjem MIlanovcu

Ovogodišnju „Školsku scenu“ – festival pozorišnog stvaralaštva Gornjomilanovačkih učenika osnovnih i srednjih škola, otvorili su sinoć predsednik opštine Milisav Mirković i direktor Kulturnog centra Dragan Arsić, poželevši svim učesnicima puno uspeha u izražavanju glumačke darovitosti.
Ciljajte na mesec! Ako i promašte – bićete među zvezdama, poručio je učesnicima festivala direktor Kulturnog centra, prilikom otvaranja, dodajući da sve dok čovek uči i ima želju da se usavršava u bilo kojoj oblasti, on može uspeti.
Mališanima iz vrtića, učesnicima i njihovim roditeljima predsednik opštine je obećao svesrdnu pomoć i neophodnu podrušku u daljem radu.
Očigledno je da omladina Gornjeg Milanovca voli glumački poziv i ima dara za tu vrstu umetnosti. To potvrđuju brojna priznanja ne samo amatera, već i brojnih profesionalnih glumaca u Beogradskim pozorištima. Zato ćemo i dalje pomagati ovakve manifestacije. U tu svrhu, vrlo brzo ćemo raditi i na tome da kultura ovog grada dobije objekat koji zaslužuje – novi Dom kulture, rekao je predsednik Mirković.
Festival će u organizaciji Milanovačkog pozorišta i Kulturnog centra biti realizovan u trajanju od četiri dana, tako što će svakog dana na sceni Doma kulture biti izvedene po tri predstave, od kojih je devet u takmičarkom delu festivala, dok su tri predstave revijalne.
Ovogodišnjei pozorišni festival su svojim neverovatno uvežbanim i duhovitim nastupom otvorili polaznici PU „Sunce“, uzrasta četiri i pet godina, kolaž programima „Sve boje proleća““ i “ Stručnjak za spavanje“, vaspitača Gorana Vasojević i Snežane Jovanović, kao i vaspitača Katarine Jovanović i Slavice Rašić
Osim klasičnih pozorišnih komada: „Koncert za Nevenu“ (Tode Nikoletić), „Ježeva kućica“ (Branko Ćopić), „Čudesni san malog Đorđa“ (Maja Radoman Cvetićanin), „Moja mama je klinceza“ (Savo Škobić), „Sedam Snežana i patuljak“ (Tode Nikoletić), „Školsko zvonce“ (Momir Dragićević), „Pokondirena tikva“, odlomak (Jovan Sterija Popović) i „Priča o princu jedincu“ (Branko Stevanović). Posetioci će u takmičarskom delu moći da pogledju i lutka-predstavu „Tri praseta“ (Lucija Tasić).
U predstavama će nastupiti oko 150 učenika iz osnovnih škola: „Ivo Andrić“, „Takovski ustanak“, „Kralj Aleksandar Prvi“, „Momčilo Nastasijević“, „Desanka Maksimović“ i „Arsenije Loma“ .

Revijalnu predstavu „Pogodi ko nam dolazi u tim“ odigraće nedavni učesnici u projektu Crvenog krsta „Promocija humanih vrednosti“. Ova predstava će biti odigrana u subotu prilikom svečane dodele nagrada i priznanja koje dodeljuje tročlani žiri.
Ovogodišnji pozorišni festival, osmi po redu, realizuje se pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac , preduzeća Tapa-Tapa i Fonda „Takovo“

Previous Održana četrdeset i prva sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I