Eng

Es

It

Sp

Pozorišnoj amaterskoj trupi iz Gornjeg Milanovca predsednik opštine Milisav Mirković sa saradnicima upriličio je danas prijem povodom velikog uspeha Milanovačkog pozorišta na jubilarnom festivalu „Milivojev štap i šešir“ nedavno održanog u Požarevcu.


Tokom petodnevnog festivala naši glumci odigrali su Čehovljeve jednočinke: „Medved“, „O štetnosti duvana“, „Tragičar od nevolje“ i „Labudova pesma“ i tom prilikom osvojili najviša odlikovanja.
Na prijemu su prisustvovali glumci Marija Todorović, Aleksandar Avramović, Ivica Todorović, Predrag Lošić, Draško Obrenović, Milena Marković, Boro Lošić i reditelj Branko Knežević.
Čestitam Vam veliki uspeh kojim ste potvrdili svoj talenat i posvećenost pozorištu, posebno reditelju Branku Kneževiću i glumcima Peđi Lošiću i Drašku Obrenoviću koji su se posebno istakli svojim ulogama i time bili nagrađeni najvećim priznanjima festivala. Dostojno ste prezentovali svoj grad, a vaš trud je značajniji što ste sa vrlo malim ulaganjima u vaše aktivnosti i u neadekvatnim uslovima postigli izuzetan uspeh, ali to će se promeniti. Uveren sam da će novi uslovi u budućem novom Domu kulture koje planiramo da ostvarimo u narednom periodu doprineti dodatnom unapređenju vašeg rada, a posebno što ćemo stvoriti mogućnost da budemo domaćini mnogobojnih festivala, a koji će pored vas dodatno unaprediti kulturni život našeg grada, rekao je ovim povodom predsednik Mirković. U nastavku, predsednik opštine i načelnica Opštinske uprave uputili su prisutne o budućim radovima po fazama na rekonstrukciji Doma kulture, a posebno pozorišne scene koja će sigurno zadovoljiti i profesionalne standarde.
Reditelj Branko Knežević se opštinskom rukovodstvu zahavlio u ime celog ansambla na poverenju i na podršci u realizaciji festivala na kome se od 32 pozorišta iz cele Srbije proslavilo Gornjomilanovačko, najavljujući da to nije kraj već podstek za buduća amaterska takmičenja koja predstoje u Kuli i regionalno u Ubu.


Za ulogu nervoznog Ivana Ivanoviča Tolčakova u „Tragičaru od nevolje“ gornjomilanovačkom glumcu amateru Peđi Lošić dodeljen je Milivojev štap i Milivojev šešir, najveće nagrade festivala. Prema rečima Lošića, svoju nagradu je podelio sa celokupnim ansamblom Milanovačkog pozorišta jer je zasluga zajednička.
Nagrada za slikovito kreiranje lika pripala je Drašku Obrenoviću koji je glumio Ivana Ivanovića Njuhina kao sredovečnog muža svoje žene u „O štetnosti duvana“, a koji se amaterskom glumom u Gornjem Milanovcu bavi više od pedeset godina.

Previous U Gornjem Milanovcu održan drugi koordinacioni sastanak na projektu „Naša imovina podržava naš razvoj“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I