Eng

Es

It

Sp

U Gornjem Milanovcu održan drugi koordinacioni sastanak na projektu „Naša imovina podržava naš razvoj“

U Gornjem Milanovcu održan drugi koordinacioni sastanak na projektu „Naša imovina podržava naš razvoj“

Predstavnici opštine Gornji Milanovac bili su danas domaćini članovima koordinacionog tima iz Opština Lučani i Arilje sa kojima je opština Gornji Milanovac partner na projektu „Naša imovina podržava naš razvoj“.
Projekat se realizuje u okviru programa Exchange 4, finansiran sredstvima Delegacije Evropske unije, a odnosi se na popis imovine koja je u vlasništvu lokalnih samouprava. Inače, zakonska obaveza lokalnih samouprava je da izvrši popis svoje imovine do septembra meseca tekuće godine.
Goste opštine Gornji Milanovac pozdravio je predsednik opštine Milisav Mirković, poželevši svima uspešan rad, naglasivši da je od izuzetnog značaja što sve tri opštine zajednički sprovode ovaj projekat obzirom da tradicionalno imaju dobru saradnju u razmeni znanja i iskustava. Očekivanja predsednika Mirkovića su da i u narednom periodu sve tri opštine budu deo nekog novog projekta bez obzira ko će biti nosilac projekta, a ko koaplikant, samo da je interes i korist lokalnih samouprava višestrana.
Drugi po redu koordinacioni sastanak, održava se sa ciljem upoznavanja koordinacionog tima sve tri opštine sa daljim aktivnostima na projektu. Danas je dogovorena komunikaciona šema i formiran je komunikacioni tim, a sagledane su procedure javnih nabavki koje će biti sprovedene na projektu.
Obaveza opštine Gornji Milanovac kao partnera na projektu je da doprinese projektnom cilju i da sarađuje u skladu sa principima dobrog upravljanja. Projektom će se popisati 21km vodovodne mreže u našoj opštini i to na terenu gde su rešeni imovinsko-pravni odnosi. Softver koji će biti obezbeđen sredstvima iz projekta, a koji će se koristiti za unos podataka, ostaće u vlasništvu opštine posle završenog projekta.

Претходни Održana edukacija za poljoprivrdne proizvođače u Gornjem MIlanovcu

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I