Eng

Es

It

Sp

Асфалтиран локални пут у МЗ Враћевшница

Асфалтиран локални пут у МЗ Враћевшница

Наставља се са изградњом инфраструктуре на подручју општине Горњи Милановац. Данас је у МЗ Враћевшница, у засеоку Прњавор, асфалтирана деоница у дужини од 1132 метра, а радове је обишао председник општине, Дејан Ковачевић.

– Данас завршавамо трећу фазу радова на деоници пута у Враћевшници. Цела деоница износи 2632 метра, а данас смо асфалтирали и преостали део од 1132 метра. Желим да се захвалим мештанима који су учествовали у изградњи прве две фазе, госпођи Боби која је заједно са мештанима и локалном самоуправом финансирала трећу фазу. Ово је један од примера како грађани удружени са локалном самоуправом могу да остваре заједнички циљ. Недавно смо имали сличан пример, кадо су грађани, уз помоћ Општине изградили дечије игралиште и настављамо са том праксом како бисмо што више урадили на територији нашег града – рекао је овом приликом председник Ковачевић.

Мештанима је овај пут од изузетног значаја јер пролази поред сеоског гробља, а и у последње време се јавило велико интересовање за куповину земље у овом делу милановачке општине.

– Желим да се захвалим републичким и општинским органима, нашој драгој Боби, сестринству Манастира Враћевшница, као и свим мештанима овог краја који су помогли да се овај пут асфалтира. Овај пут нам много значи јер доста људи из иностранства, који су нашег порекла, долазе и купују имања у нашем крају, са жељом да се баве пољопривредном производњом. Такође, имамо доста и повратника који већ дуже време не живе овде, али се враћају и реновирају своје објекте, што значи да наше село, које је било готово да изумре, сада поново оживљава – рекао је Светислав Средојевић, председник МЗ Враћевшница.

Поред ових радова, у плану је да се у току ове године у Враћевшници изгради канализација, као и мост преко реке Груже, који ће мештанима умногоме олакшати свакодневицу.

Previous Одржана 28. седница општинског Већа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I