Eng

Es

It

Sp

Одржана 28. седница општинског Већа

Одржана 28. седница општинског Већа

Данас је одржана двадесет осма седница општинског већа. Већници су разматрали 18 тачака дневног реда, међу којима се нашао и о Завршни рачун буџета општине Горњи Милановац за 2021. годину.

– Оно што је најважније истаћи јесте да је сав новац који је био опредељен у буџету за 2021. Годину транспарентно трошен и то за пројекте који су били планирани. Задовољни смо њиховом реализацијом, као и оним што смо добили од пореских обвезника, а то је да смо имали веће остварење у приходној страни буџета него што је било планирано. Генерално водимо домаћинску политику и желимо да увек имамо новца који можемо акумулирати и спремити за неке капиталне пројекте, као што је на пример изградња затвореног базена. Задовољан сам радом свих јавних предузећа и установа и мислим да завршни рачун осликава вредан рад Општине и њеног руководства – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Председник Ковачевић се осврнуо и на недавно објављену листу транспарентности рада локалних самоуправа, на којој се општина Горњи Милановац налази на 66 месту, од укупно 145.

– Битно је напоменути да је општина Горњи Милановац према том извештају у првом делу рангираних општина, што је добро, али не довољно добро за оно што ми желимо да постигнемо. Оно што је још важно рећи је да је наша општина у последњих годину дана скочила за 30 места на тој листи, што значи да ми напредујемо и да ужурбано радимо на томе да све везано за рад Општине буде јасно и транспарентно свим нашим суграђанима. Тим поводом, кренули смо у израду новог сајта и платформе за обавештење грађана и надам се да ћемо у наредном периоду имати сваки податак редовно ажуриран и доступан и да неће бити потребе за додатним објашњењима – изјавио је председник Ковачевић.

На данашњој седници усвојене су све тачке дневног реда које ће се наћи пред одборницима на следећем заседању Скупштине Општине.

Previous Завршено дечије игралиште у Бољковачком насељу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I