Eng

Es

It

Sp

Асфалтирана Улица Тихомира Матијевића

Асфалтирана Улица Тихомира Матијевића

Данас је асфалтирана Улица Тихомира Матијевића у дужини од 350 метара, у постојећој ширини која је у просеку 6,5 метара. Радови на рехабилитацији саобраћајнице обухватали су фрезовање постојећег асфалта, ради обезбеђења простора за доградњу предвиђених слојева за ојачање постојеће коловозне конструкције, замену оштећених ивичњака и постављање нових, регулисање постојећих шахти и сливника, припрему подлоге за уградњу носећег асфалта БНХС 22, дебљине 7 цм, на местима где је то било предвиђено у складу са стањем на терену, односно у складу са израђеном пројектном документацијом и уградњу хабајућег слоја АБ 11 дебљине 5 цм. Уговорена вредност радова износи 5.347.380,00 динара са ПДВ-ом, а извођач радова је предузеће „СВИН“ д.о.о. из Горњег Милановца.

Обишавши радове, председник општине Дејан Ковачевић истакао је да се чак 9 улица рехабилитује на градском подручју, што до сад никад није био случај.

„Данас се завршавају радови на Улици Тихомира Матијевића, а на делу Улице Илије Бирчанина јуче је постављен завршни слој асфалта. И поред борбе са короном, ми настављамо да радимо и градимо, и план који смо имали за изградњу улица у граду, локалних саобраћајница и некатегорисаних путева ћемо у овој години и испунити. Наравно, мораћемо да пратимо извршење буџета, с обзиром на то да су приходи реално пали због ова три месеца, а ми највише прихода добијамо од пореза на зараде, али ћемо свакако испунити сва она наша обећања која смо дали грађанима. На неким позицијама ћемо смањити радове, не мислим на улице, већ на изградњу затвореног базена, на пример, који ће вероватно сачекати наредну годину. Оно што је значајно рећи јесте да рехабилитацијом улица које нису рађене у претходних тридесет година, ми добијамо модерне саобраћајнице овде у Горњем Милановцу, и надам се да ћемо наставити истом динамиком, уз помоћ Владе Републике Србије, изградњу потпуно нове инфраструктуре у наредним годинама, као што смо и обећали, на територији наше општине“ – рекао је Ковачевић и додао да су планирана улагања, поред градске, и у сеоску путну инфраструктуру.

Ковачевић се дотакао и планова везаних за Железничку улицу: „Требало би и Железничку улицу да реконструишемо до самог краја, али морамо да сачекамо док не крену радови на котларници за био-масу и гас, како бисмо све инсталације успели да провучемо испод асфалта и због тога смо ове године одустали од реконструкције те улице која је у изузетно лошем стању. Ове године ћемо је окрпити, да бисмо сачекали наредну годину, како бисмо могли да провучемо све инсталације“, рекао је Ковачевић и напоменуо да се у улицама које се сада асфалтирају, мењају и све инсталације које се налазе испод асфалта, како не би долазило до пуцања водоводних цеви, загушења канализације и осталих проблема.

Previous Асфалтирана Улица Бранка Радичевића

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I