Eng

Es

It

Sp

Бесплатан превоз за средњошколце и зелено светло за изградњу кружне саобраћајнице

Бесплатан превоз за средњошколце и зелено светло за изградњу кружне саобраћајнице

На 30. редовној седници Скупштине општине Горњи Милановац, пред одборницима су се нашле три тачке Дневног реда, које су од изузетног значаја за будуће функционисање рада општине. Одборници су једногласно донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о бесплатном и превозу са попустом у јавном линијском превозу путника на територији општине Горњи Милановац. Ова одлука допуњена је додавањем нове категорије корисника бесплатног превоза – средњошколаца који похађају средњу школу на територији општине Горњи Милановац и који имају пребивалиште у општини, а уколико се ради о расељеним избеглицама, неопходно је да имају боравиште на територији општине. Према речима председника Дејана Ковачевића, ова одлука ће бити од круцијалног значаја, пре свега, за породице које живе на селу, чиме ће се знатно олакшати буџет породица, али и смањење одлива средњошколаца у суседне градове, како би тиме помогли и деци и привреди, али и наставницима у школама:

„Последњих година се суочавамо са изазовом како да задржимо највећи број средњошколаца да наставе своје школовање на територији општине Горњи Милановац. Једна од иницијатива, заједно са Клубом привреде, јесте била организација неколико скупова, на којима су ученици присуствовали тематским предавањима наших привредника у вези с тим шта је то потребно од образовања привреди општине Горњи Милановац. Оно што је значајно јесте да смо почели дуално образовање у оквиру Техничке школе, да ћемо наставити са том праксом и убудуће, да ћемо тесно сарађивати са Клубом привреде и када су факултети у питању, али да са овом одлуком покушамо да највише средњошколаца задржимо на територији општине Горњи Милановац. Идеја ове одлуке јесте да покријемо трошкове ученицима који ће учити у Милановцу, како бисмо имали довољан број одељења у Милановцу и како бисмо школство подигли на виши ниво.“

Одборник СПС-а Миленко Малетковић снажно је подржао одлуку о бесплатном превозу средњошколаца, истичући да је похвално што општина Горњи Милановац уводи, осим за пензионере, и бесплатан превоз за ученике.

„Свака част на овом предлогу којим ће се средњошколцима плаћати школски превоз, а они ће једног дана сигурно знати то да цене.“

Још једна веома важна одлука, која је наишла на зелено светло горњомилановачких одборника, јесте и Одлука о усвајању Плана детаљне регулације „Кружна раскрсница-Занатски центар“ на укрштању улица Војводе Живојина Мишића и Железничке у Горњем Милановцу. Први човек општине Горњи Милановац нагласио је да је локална самоуправа у последњих година дана вредно радила на завршетку потребне документације за изградњу кружне саобраћајнице, како би је предали Путевима Србије, у чијој је ингеренцији.

„На састанку у Лучанима почетком године, министарка Зорана Михајловић је прихватила две битне ствари, једна јесте кружни ток, а друга рехабилитација пута од Срчаника до Шилопаја. Очекујем да ће планови, на које је министарка дала сагласност, у току ове грађевинске сезоне бити завршени“, рекао је Ковачевић.

Трећа одлука која је једногласно донета на данашњој седници Скупштине општине, јесте Одлука о изради Плана детаљне регулације „ИВИЦЕ 2“ у Горњем Милановцу. Према речима првог човека општине, у питању је изградња стамбеног блока на Ивицама који ће инвестирати „ИГ ИНВЕСТ“ д.о.о. из Горњег Милановца. Како је истакао, ова одлука ће бити од велике важности како за развој наше општине, тако и за нове инвестиције.

„Живот у Горњем Милановцу је можда мало изнад просека у односу на остатак Републике Србије, с обзиром на то да се приватни инвеститор, а драго ми је да је то „ИГ ИНВЕСТ“, који је већ изградио доста и пословних и стамбених објеката у нашем граду, одлучио на тај корак да започне процедуру за изградњу новог стамбеног насеља, како би са можда нижом ценом станова били доступнији на тржишту“, рекао је Ковачевић и додао да се нада да ће до краја године бити спроведене неопходне процедуре, како би се у следећој години кренуло са изградњом новог стамбеног комплекса.

Previous У сусрет „Данима шилопајске панораме“ и првој производњи воћарске задруге „Шилопај“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I