Eng

Es

It

Sp

Бесповратна подстицајна средства за пољопривреду

Бесповратна подстицајна средства за пољопривреду

Председник општине Милисав Мирковић потписао је данас уговоре са горњомилановачким пољопривредницима који су се пријавили на трећи овогодишњи конкурс за бесповратна подстицајна средства за пољопривреду. Према извештају Комисије за расписивање јавног конкурса за доделу бесповратних средстава, а на основу Програма подршке руралној политици, средства су одобрена за 30 пољопривредника, који су испуњавали све услове.

* За 18 пољопривредника су одобрена средства за набавку нове механизације и опреме
* 8 пољопривредника је конкурисало за набавку опреме за наводњавање
* 4 пољопривредна произвођача ће бесповратна средстава користити за подизање производних засада воћа

Првим овогодишњим конкурсом за 79 пољопривредника подељено је 4 милиона динара, по другом конкурсу за 44 пољопривредана произвођача издвојено је 1.970.000 динара и овим трећим конкурсом за 30 пољопривредника предвиђено је 1.501.715,00 динара.

Председник општине Милисав Мирковић је најавио пољопривредним произвођачима да је и новим буџетом за следећу, 2015. годину, планиран износ средстава за аграрни буџет, односно подстицајна бесповратна средства за пољопривреду. Уједно, назначивши важност планирања ових средстава у аграрном буџету сваке године, како би пољопривредни произвођачи стекли навику и на време планирали обнову опреме и механизације, као и уштеду сопствених средстава у виду учешћа, и тиме стекли право и на бесповратну финансијску помоћ Општине Горњи Милановац.

Previous 12 контрола током 2014. године

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I