Eng

Es

It

Sp

Без екстерне ревизорске контроле, немогуће усвајање Извештаја о завршном рачуну

Без екстерне ревизорске контроле, немогуће усвајање Извештаја о завршном рачуну

На данашњој, 28. редовној седници Скупштине општине, пред одборницима се нашло 15 тачака о којима су одлучивали. На самом почетку, одборници су усвојили Записник са претходног заседања, након чега се кренуло са разматрањем данашњег Дневног реда.

Скупштина општине је, најпре, донела Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Горњи Милановац. Тим поводом, током дискусије, председник Ковачевић је изјавио да је државна ревизорска институција дошла 4. јуна у контролу. Истакао је да је државна ревизија задужена за анализирање и контролисање буџета приликом јавних набавки, трошење буџета за социјална давања и плате запослених, док завршни рачун нису могли да исконтролишу.

„Уколико државна ревизорска институција нама врати своје мишљење, а њихово мишљење је да они не могу да изврше комплетну ревизију завршног рачуна, ми смо дужни по закону да ангажујемо екстерну ревизију и да је платимо. Није тајна ни колико то кошта, око 200 хиљада динара нас кошта сваке године. То је обавеза по закону, јер не може Скупштина општине да усвоји Извештај о завршном рачуну за претходну године, док нема мишљења ревизије“, рекао је Ковачевић.

Начелник штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић представио је, а одборници су усвојили, Оперативни план за одбрану од поплава за воде II реда. Усвојена је и Одлука о усвајању Плана детаљне регулације „Мост на реци Јасеници“ на државном путу IIА реда број 152. С тим у вези, председник Скупштине општине Лазар Николић нагласио је да је општина показала да је доста урађено на плану одбране од поплава, јер и поред лошег времена и елементарних непогода, на територији општине Горњи Милановац није било већих проблема.

Директор ЈКП „Горњи Милановац “ Иван Лазић изнео је посебан Програм коришћења субвенција ЈКП-а за 2019. годину, коју су одборници усвојили. Опредељене су субвенције од 20.000.000,00 динара, које ће бити употребљене за набавку камиона смећара (10.000.000,00 динара) и проширење и уређење депоније Вујан(10.000.000,00 динара).

На данашњем заседању одборници су изгласали и Решење о прихватању Одлуке о Оснивању Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, као и измене Статута и Правилника о раду Установе за културу, уметност и ваншколско образовање Културни центар, Музеја рудничко-таковског краја и Библиотеке „Браћа Настасијевић“.

Previous Додељена средства за суфинансирање пројеката од јавног интереса

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I