Eng

Es

It

Sp

Додељена средства за суфинансирање пројеката од јавног интереса

Додељена средства за суфинансирање пројеката од јавног интереса

Већници су на 62. седници Општинског већа донели Решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката удружења у областима од јавног интереса на територији општине Горњи Милановац у 2019. години.

Издвојена су средства у износу од 500.000,00 динара за реализацију социо-хуманитарних програма. Тиме ће се унапредити рад Фонда за слабовиду и слепу децу, Друштва дијабетичара, Удружења родитеља деце са сметњама у развоју-Горњи Милановац, Регионалног инклузивног центра- Горњи Милановац, Међуопштинске организације слепих – Чачак и Кола српских сестара.

Средства у износу од 1.312.880,00 динара распоређена су за финансирање осталих програма који који искључиво и непосредно следе јавне потребе. У питању су Кинолошко удружење „Таковски устанак“, Удружење грађана „Еко-око“, Радио-клуб Горњи Милановац, Млади таковског краја, Организација резервних војних старешина Горњи Милановац, Мото-клуб „Lonely riders“, Удружење македонаца моравичког округа „Даме Груев“, Удружење грађана „СЦИО“, „ГМ оптимист“, Удружење ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918, „СУБНОР“, Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ и Друштво српско-руског пријатељства „Таково“.

Подсетимо, општинска управа је расписала Јавни конкурс за финансирање програма од јавног интереса, а прелиминарне листе су 22. априла објављене на сајту ЕУправе Републике Србије и интернет презентацији општине, уз позив подносиоцима да поднесу евентуалне приговоре на листу у року од 8 дана од објављивања. Од пристигле 22 пријаве, 20 је ушло у поступак разматрања, вредновања и бодовања, док пријаве Друштва учитеља и Феријалног клуба нису испуниле задате услове.

Конкурсна пријава Друштва учитеља није испунила услове конкурса, јер су у обрасцу буџета за реализацију програма, предвиђени трошкови само за студијско путовање. Такође, на листи финансираних удружења није се нашао ни Феријални клуб Горњи Милановац, јер у документацији није поднет образац буџета за реализацију програма.

Previous Општина Горњи Милановац потписница Меморандума о разумевању у области доброг управљања

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I