Eng

Es

It

Sp

Бољи услови за параатлетичаре

Бољи услови за параатлетичаре

Представници Параолимпијског комитета Србије посетили су атлетски клуб „Таково“ и уверили се у успешно спроведену реализацију пројеката у оквиру прошлогодишњег такмичења „Шампиони сваки дан“. Наиме, група грађана „ГМ Оптимист“ из Горњег Милановца пријавила се на ово такмичење и својим пројектом „И по сунцу и по киши, вежбаћемо заједно“ се изборила за једно од прва три места. Средства која су овом приликом добијена, уложена су у реновирање просторија атлетског клуба „Таково“ чиме ће се особама са инвалидитетом омогућити да тренирају неометано, без обзира на временске услове.

Александар Кочевић, члан УО Параолимпијског Комитета Србије изјавио је да су услови у којима су се ови спортисти до сада спремали за важна такмичења били веома лоши и да су параолимпијци своју упорност према медаљама и успеху, пренели и на људе који су задужени за логистику: „ Промена је дошла пре свега са појавом друштвено одговорних компанија и корпоративног сектора који је у успеху параолимпијаца Србије препознао оно што сваки успешан бренд треба да има. То је пре свега једна велика упорност, истрајност и непосустајање пред препрекама.“

Чињеница да се параолимпијски репрезентативци спремају на стадиону СД „Таково“ на ком су услови за њихов рад били веома лоши била је пресудна да се „ГМ Оптимист“ јави на овај конкурс: „За конкурс смо сазнали преко једне емисије која се емитује на РТС, након чега смо са људима из АК „Таково“ и са селектором параолимпијског тима, који је из нашег града, кренули са писањем пројекта“, изјавио је Бојан Миловановић председник ове организације.

Срђан Милићевић, члан Општинског већа општине Горњи Милановац задужен за спорт изјавио је да је ово резултат одличне сарадње локалне самоуправе са Параолимпијским комитетом Србије: „Овде ћемо пре свега добити једну лепу теретану, а Општина ће ускоро расписати нови конкурс за расподелу средстава спортским клубовима и надамо се да ћемо до краја године овај простор комплетно употпунити и опремити.“ Он је истакао да ће теретану пре свега користити спортисти СД „Таково“, али да ће она бити отворена и за све друге грађане који буду имали жељу и потребу да је користе.

Параолимпијски шампион и вишеструки освајач медаља Драженко Митровић који је председавао жиријем , каже је у пројекту који је дошао из Горњег Милановца препозната могућност развоја спорта, а посебно када је реч о особама са инвалидитетом: „ Веома је значајно да се особама са инвалидитетом прилагоди простор, да имају где да раде како би правили резултате. Оно што је јако битно нагласити је да је овај пројекат покренуо лавину других привредника и друштвено одговорних људи који су помогли мимо пројекта, па је урађено доста више него што је било предвиђено самим пројектом.“

Спровођење платформе „Шампиони сваки дан“ је део сарадње између Параолимпијског комитета Србије и Апатинске пиваре у оквиру које бренд Јелен пиво активно пружа подршку Параолимпијском комитету Србије до следећих параолимпијских игара које се одржавају у Јапану 2020. године.

Previous Први пут асфалт у Горњим Бањанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I