Eng

Es

It

Sp

Број уписаних ученика у I разред средње школе

Број уписаних ученика у I разред средње школе

Информација о броју уписаних ученика у први разред средње школе на подручју општине Горњи Милановац, за школску 2015/16. годину

Поштујући Календар уписа у средње школе, који је утврђен од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, званични резултати распореда ученика по школама и образовним профилима објављени су у основним школама 5. јула 2015. године. Упис ученика у средње школе-први уписни круг, обављен је 6. и 7. јула текуће године.

Објављивање коначаног распореда ученика по школама у другом уписном кругу, реализовано је се 6. јула, а сам упис ученика у средње школе организован је 9. јула текуће године.

Према Конкурсу за упис у средње школе за школску 2015/16. годину, у све три милановачке средње школе предвиђено је укупно 348 места и то у Гимназији „Таковски устанак“ 120 места, Економско-трговачкој школи „Књаз Милош“ 108 места и у Техничкој школи „Јован Жујовић“ 120 места. Укупан број осмака који је изашао на полагање завршног испита је 404.

После објављивања коначног распореда ученика по средњим школама, уписан је укупно 321 ученик , док је остало 27 слободних места.

Гимназија „Таковски устанак“
Горњи Милановац, општи тип:-квота 60-уписано 60 ученика; друштвено језички смер:квота 30- уписано 30 ученика и општи тип-енглески језик:квота-30-уписано 21 ученик-слободно 9 места.

Након другог уписног круга, у Гимназији „Таковски устанак“ Горњи Милановац, остало је укупно 9 слободних места.

Економско-трговачка школа „Књаз Милош“ Горњи Милановац
Подручје рада-Економија, право и администација-образовни профили: економски техничар: квота 30, уписано 30 ученика; финансијски админстратор:квота 30, уписано 30 ученика ;службеник осигурања-оглед -квота 24, уписано 24 ученика и комерцијалиста-оглед-квота 24, уписано 24 ученика.Специфичност за огледна одељења јесте у томе што је предвиђено да иста броје 24 ученика.

У Економско-трговачкој школи „Књаз Милош“ сва слободна места су попуњена у првом уписном кругу.

Техничка школа „Јован Жујовић“ Горњи Милановац
Подручје рада: Електротехника-образовни профили: електротехничар рачунара-квота 30 ученика техничар мехатронике:квота 30, уписано 30 ученика;техничар мехатронике: квота 30-уписано 23 ученика- слободно 7 места.

Подручје рада: Хемија, неметали и графичарство-образовни профил: техничар за индустријску и фармацеутску технологију: квота 30, уписано 30 ученика.

Подручје рада-Машинство и обрада метала-образовни профили: аутомеханичар (3 год)- квота 10, уписано 10 ученика; бравар (3 год.)-квота 10, уписано 5 ученика , слободно 5 места и механичар грејне и расхладне технике (3 год.)-квота 10, уписано 4 ученика, слободно 6 места.

Након другог уписног круга, у Техничкој школи „Јован Жујовић“, Горњи Милановац, остало је укупно 18 слободних места.

Чињеницу коју треба истаћи јесте да је Конкурсом за упис ученика за предстојећу школску годину, у односу на општински Предлог плана уписа у средње школе, уместо предложених 14, предвиђено 12 одељења, једно мање у Економско-трговачкој школи „Књаз Милош“ Горњи Милановац и једно одељење мање у Техничкој школи „Јован Жујовић“ , Горњи Милановац.

Сагледавајући изнето стање, изводи се закључак са једне стране да је за школску 2015/16. годину предвиђен мањи број слободних места за упис у средњу школу због смањења броја одељења од стране ресорног Министарства у односу на број ученика осмог разреда који је изашао на завршни испит, а са друге стране, да се сваке године известан број ученика упише у средњу школу ван подручја наше општине. У наредном периоду неопходно је да се уз подршку локалне самоуправе и привреде, изнађу нова занимања, како би се задржао одлив ученика у друге средине.

 

Преузмите табелу са подацима о броју уписаних ученика у први разред средње школе

Претходни Унапређена Теленор мрежа у Горњем Милановцу

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I