Бројне погодности за милановачку привреду

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић посетио је Компанију „DAK COMERC“, која већ годинама успешно послује на подручју општине Горњи Милановац.

–  Импресиониран сам када сам видео шта све „DAK COMERC“ производи, преко 40 000 тона готовог производа годишње изађе из ове компаније, што значи да на дневном нивоу преко двадесет шлепера прође кроз компанију, што је заиста импресивно. Разговарао сам и са власником компаније, господином Драганом шта је то што локална самоуправа може да уради за њих. Он је истакао да је њихова жеља да се што пре заврши приступна саобраћајница, јер ће им то у многоме олакшати промет робе. Ауто-пут „Милош Велики“ даје огромне могућности. Када се заврши и коридор од Чачка до Крушевца и до Појата и излази на Ниш, они ће имати могућност да на  најлакши могући начин одвезу своју робу широм Србије и Европе. Оно што је занимљиво је то да, када су купили ову компанију,  ауто-пут  није постојао, нити је био у плану да се уради. Данас, када већ то све имају, много је лакше пословање. Када нам је у посети био министар Томислав Момировић, добио сам информације о укидању царина на производе који се буду увозили из Кине. То је нешто што ће јако значити и „DAK COMERCU“  и осталим нашим компанијама који се баве прерадом лимова, јер челик је скупа сировина и свако појефтињење сировине значи да ћемо ми имати бољу продуктивност и да ће радници имати веће плате. То значи и да Горњи Милановац неће бити други у Моравичком округу по зарадама, већ ће прећи на прво место. Јако сам срећан што сам данас овде и у разговору са радницима сам сазнао да су они задовољни условима које имају.  Будућност је пред нама, а плате у Србији се сигурно расти, као што је председник Александар Вучић рекао циљ је да до 2027. године, просечна плата у Србији буде 1400 евра – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Недавно потписан Споразум о слободној трговини између наше земље и Кине донеће бројне бенефите и милановачким привредницима.

– Споразум о слободној трговини, који је наша држава потписала са Кином нам јако пуно значи. Имаћемо много више бенефита од увоза и ниже цене. Такође, од великог значаја за нашу компанију је изградња приступне саобраћајнице ауто-путу „Милош Велики“. Скратиће нам се време транспорта, а и трошкови ће бити знатно мањи.  Кроз нашу компанију прође отприлике десет шлепера дневно, улазне сировине и десет шлепера дневно извозне сировине. Када год смо наишли на неки проблем, ми смо га заједно са локалном самоуправом решили на један конструктиван начин и заиста бољу сарадњу нисмо могли да пожелимо – рекао је Драган Филиповић, власник  компаније „DAK COMERC“ .

Како би општина напредовала, кључ успеха јесте добра и конструктивна сарадња између локалне самоуправе и привреде, што је на завидном нивоу када је у питању општина Горњи Милановац.

Previous „23.април”симболично име базена у Милановцу