Eng

Es

It

Sp

Цена изнајмљивања паука није тајна

Цена изнајмљивања паука није тајна

На данас одржаној деветнаестој редовној седници Скупштине општине Горњи Милановац одборници су пред собом имали шеснаест тачака о којима су одлучивали.

Данашња седница поново је почела примедбом одборника Бошка Миловановића на кршење Пословника, обзиром да поменути одборник и даље сматра да је он председник Скупштине. Председник Ковачевић је изјавио да пресуду Управног суда још увек није добио и да ће се поступити по њој када буде била на столу: „Ми се понашамо одговорно, власт је стабилна. Нама су битне инвестиције које долазе у Горњи Милановац и свакако се нећемо бавити темама да ли је неко остао без своје фотеље или није. Нама је интерес да што више улагања буде у општину Горњи Милановац, да што више урадимо. А према до сада прелиминарним извештајима и резултатима, та улагања превазилазе цифру од три милијарде динара средстава која ће директно из Републике доћи у Горњи Милановац. Ми имамо и данас, али ћемо имати и на крају мандата са чим да се подичимо. Све ово остало је политичка прича и ја то остављам онима који на томе покушавају да остваре цензус на наредним изборима. Што се нас тиче, они нека се баве споровима, нека се баве Управним судовима, ми ћемо се бавити радом као и до сада, а наравно све одлуке суда ћемо поштовати.“

Локални парламентарци су усвојили Одлуку о изради Плана детаљне регулације за изградњу приступне саобраћајнице „Горњи Милановац – петља Таково“. Циљ израде Плана је измештање „тешког саобраћаја“ који се одвија централном градском улицом у зони становања и услуга, ка петљи Таково, растерећење централног дела града чиме би се омогућило брже и безбедније одвијање саобраћаја и повезивање северне индустријске зоне и моторног саобраћаја из правца Крагујевца и севера општине са Коридором 11.

На дневном реду нашла се Одлука о утврђивању минималне висине износа издвајања на име трошкова инвестиционог и текућег одржавања заједничких делова зграде и висине накнаде за управљање у случају принудно постављеног професионалног управника. Зорица Толић, запослена у Одељењу за урбанизам, комунално стамбене и имовинско правне послове, известила је одборнике да се овај износ односи на трошкове текућег одржавања заједничких делова зграда, на инвестиционо одржавање заједничких делова зграда као и на накнаду за управљање у случају принудно постављеног професионалног управника.

Начелник штаба за ванредне ситуације, Милорад Димитријевић, представио је, а одборници Скупштине општине су усвојили Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о одређивању оспособљених правних лица за заштиту и спасавање у општини Горњи Милановац, Предлог одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине, Предлог Одлуке о измени Одлуке о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације, као и Предлог Одлуке о формирању јединица ЦЗ опште намене на територији општине Горњи Милановац.

На данашњем заседању усвојена је Одлука о покретању поступка прибављања дела катастарске парцеле у јавну својину општине Горњи Милановац. Председник општине је рекао да су те парцеле требале да буду у власништву општине и пре одласка модне конфекције „Рудник“ у стечај: „Ове парцеле су требале и раније бити у власништву општине на основу дуга који износи скоро шездесет милиона динара које је модна конфекција „Рудник“ дуговала општини.“

Ковачевић се осврнуо и на послове Јавног предузећа за изградњу и послове на којима то предузеће ради: „ Ја сам презадовољан како нам функционише наплата паркирања. Презадовољан сам чињеницом да у централним градским улицама имамо место за паркирање, али нисам задовољан са бахатим возачима који своја возила паркирају тако да свима осталима не дозвољавају да пролазе тротоарима, закрчују прилаз јавним установама и институцијама. Ту слику ћемо променити тако што смо за сада изнајмили на период од три месеца возило за паркинг сервис. Јавно предузеће за изградњу је ушло у јавну набавку прибављања сопственог возила. Месечно изнајмљивање паук возила кошта 41.666 динара, што је цена која није нимало скупа за закуп.“

Одборници су изгласали и Одлуку о начину одређивања мртвозорника и утврђивању смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Горњи Милановац, Одлуку о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2018. годину, као и Одлуку о преласку уговорених обавеза и права из уговора о закупу непокретности са месних заједница на општину Горњи Милановац.

Previous Расписан јавни позив за помоћ избеглим лицима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I