ČISTILI I STARI I MLADI

 

Akcija „Očistimo Srbiju“ u opštini Gornji Milanovac uspešno je obavljena u subotu, 04.06.2011. godine. Meštani različitih naselja opštine pokazali su koliko vole svoj rodni kraj i koliko im je stalo do zdrave i čiste životne sredine.

U akciji je učestvovao ukupno 1.981 učesnik, na 218 lokacija, pri čemu je sakupljeno čak 1.081 kubni metar otpada! Učesnici su bili podeljeni u 53 ekipe, koje su imale svoje koordinatore. Među njima je bilo đaka osnovnih i srednjih škole iz naše opštine, meštana mesnih zajednica, predstavnika organizacije Crvenog krsta, volonterskih organizacija, udruženja planinara i sportskih klubova, a rukave su složno zasukali i opštinari, predstavnici opštinskih odbora političkih stranaka, predstavnici MUP-a,Telekoma i javnih preduzeća i ustanova. Ovaj događaj pratili su na terenu i zaposleni Doma zdravlja, koji su pazili na bezbednost i zdravlje učesnika akcije.

Na kraju dana, u organizaciji MZ Rudnik i NVO „Vrh“, organizovan je koncert na otvorenom za sve učesnike akcije.
Sa posebnim zadovoljstvom Vam u narednom kolažu slika, predstavljamo učesnike akcije, među kojima i najstariju učesnicu, Gordanu Nikolić iz Lunjevice, na pragu devete decenije života!
Na ovaj način zahvaljujemo se svim učesnicima što su uspešno i na najbolji način predstavili svoj rodni kraj!

 

Previous Izrada strategije lokalnog održivog razvoja prema programu EU