Eng

Es

It

Sp

Дан школе „Иво Андрић“

Дан школе „Иво Андрић“

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је Гојну Гору, где је обележен Дан школе „Иво Андрић“ из Прањана и деведесет година школе у Гојној Гори. Домаћин свечаности био је директор ОШ „Иво Андрић“ Зоран Пантовић.

„Изузетно ми је задовољство што сам са вама на обележавању Дана школе „Иво Андрић“ и деведесет година школе у Гојној Гори. Значајан је податак да ову школу похађа 9 ученика и ја се искрено надам да ће, када се видимо овде за стоту годишњицу, бити 99 ученика. Општина Горњи Милановац посвећује велику пажњу образовању, посебно основном образовању које је у надлежности локалне самоуправе. Ове године је у буџету издвојено рекордних 115 милиона динара само за основно образовање. Општина пуно улаже у инфраструктуру и објекте у сеоским школама, како би што више деце остајало на селу. Радимо на модернизацији технике и наставних средстава, што се види и по две интерактивне табле у овом крају. Таквих табли нема у градским школама. Улажемо доста и у путну инфраструктуру, јер је и то битан елемент за останак људи на селу“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Дан школе обележен је пригодним културно-уметничким програмом, приказан је филм о Гојној Гори и представљена књига професора Миливоја Трнавца.

„Данас смо у Гојној Гори, где обележавамо дан наше школе и 90 година школе у Гојној Гори. Ову школу похађа девет ученика и ми смо срећни јер су они наша будућност. Неко ће рећи да је то мали број ученика, али ако се погледају неке школе где нема ученика, ми овде можемо да будемо срећни. За ових деведесет година, школа у Гојној Гори је одшколовала много професора, доктора, официра,… Имам утисак да многи, не само овде, забораве где су похађали школу и стицали прва знања. Нама у школи је циљ да се свакој школи посветимо једнако, да не буде акценат само на школи у Прањанима. Трудимо се да у сваку уложимо по мало, да је уредимо и улепшамо, како би боравак деце буде угодан и леп. Овде у школи смо уредили ходнике и фасаду, увели интернет. У Брезни смо уредили тоалете, купили нове клупе и столице, интерактивну таблу. У Прањанима смо уредили ходник, купили интерактивну таблу и реализовали пројекат реконструкције школске трпезарије и кухиње, уз помоћ Фондације принцезе Катарине Карађорђевић и општине Горњи Милановац“, истакао је директор школе Зоран Пантовић.

Директор Пантовић уручио је председнику општине Дејану Ковачевићу захвалницу за подршку општине у реализацији пројекта реновирања школске кухиње у Прањанима.

Previous Асфалтирани нови километри путева

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I