Eng

Es

It

Sp

Данас се обележава 207 година од подизања Другог српског устанка у Такову и 163 године од оснивања града Горњег Милановца

Данас се обележава 207 година од подизања Другог српског устанка у Такову и 163 године од оснивања града Горњег Милановца

У оквиру обележавања 207 година од подизања Другог српског устанка у Такову данас су у Спомен комплексу венце положили : Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизоног места касарне „Војвода Радомир Путник“, Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац и Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац и представници братимљених градова општине Горњи Милановац; комуне Вефсн из Норвешке, Сежана и Словењ Градеца из Словеније, Кавадараца из Северне Македонија, Куманово, Старо Нагоричана, такође из Северне Македоније.

Прво бих желео да се захвалим Дејану Ковачевићу председнику општине и свим људима Горњег Милановца. Много смо урадили у претходном периоду и мислим да смо неке ствари успели да померимо у правцу развоја овог града. За мене признање које сам данас добио представља велику част, а још је значајније данас бити овде на месту подизања Другог српског устанка и управо овде осетити колику традицију има наш народ и колика је наша обавеза да остваримо независност и слободу. Ми имамо још пуно тога да урадимо за цео таковски крај и нећемо се зауставити док то не завршимо – рекао је Момировић.

Он је истакао да иако много тога треба урадити, не треба заборавити све пројекте који су до сада завршени, попут изградње ауто-пута Милош Велики, пута од Такова до Прањана као и бројна улагања у читав прањански крај. Он је још једном нагласио да ће обилазница око Горњег Милановца бити завршена у мају 2024. године , што ће бити најбоља субвенција за читаву индустријску зону Горњег Милановца.Одговарајући на питање новинара да ли може да направи паралелу између Горњег Милановца сада и пре неких петнаестак година Дејан Ковачевић председник општине рекао је да се читаво подручје горњомилановачке општине убрзано развија и да су резултати постигнути за нешто мање од деценије изузетно видљиви.

Наша традиција неговања инустријске производње се наставља, а изградњом Приступне саобраћајнице , као што је министар Момировић рекао највише добија привреда Горњег Милановца која је препозната не само у Србији, већ у читавом свету. У сарадњи са Министартвом реализовали смо бројне пројекте а план нам је да до 2025. године свако наше село има и водоводну и канализациону мрежу и да живимо много боље него што је то био случај до сада и то су предуслови за развој села – нагласио је Ковачевић.Он је додао да локална самоуправа издваја значајна средства из свог буџета за различите видове субвенција, како за пољопривреду, тако и за остале сегменте нашег друштва.

Циљ нам је да Горњи Милановац и Милановчани са поносом носе епитет Милошевих потомака и Другог српског устанка, који симболизује стварање моћне и модерне државе Србије- закључио је Дејан Ковачевић.

Претходни Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру на градском и сеоском подручју

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I