Eng

Es

It

Sp

Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру на градском и сеоском подручју

Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру на градском и сеоском подручју

Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у путну инфраструктуру на градском и сеоском подручју. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је протеклог викенда радове на асфалтирању деонице локалног пута у Месној заједници Варнице. Рехабилитација локалног пута Варнице-Катранџићи-Трудељ врши се на деоници дужине 300 метара, са ширином асфалта од 2,5 метра. Уговорена вредност радова је 1 807 912,80 динара, а извођач је АР Градња из Београда. Надзорни орган над извођењем посла је Урбанпројект из Чачка. Ковачевић је истакао важност реконструкције овог пута који повезује два села са Рудником и обезбеђује мештанима лакши долазак до града.

Поред приступне саобраћајнице која нам је најзначајнија, не желимо да запоставимо ни сеоско подручје. Укупно имамо 9 локалних праваца које радимо по селима и 11 некатегорисаних путева, па смо за ту намену издвојили преко 60 милиона динара, а уколико буде могућности у другом делу године ћемо обезбедити додатна средства ребалансом буџета. Ова година ће бити обележена великим инфраструктурним радовима и верујем да ће бити рекордна у изградњи путева. Општина Горњи Милановац има преко 2000 километара путне мреже на својој територији и тудимо се да равномерно развијамо градско и сеоско подручје – рекао је Ковачевић.

Упоредо се изводе и радови на локалном путу у Месној заједници Гојна Гора где се врши санација деонице дужине 1000 метара, са ширином асфалта од 3 метра. Вредност ове инвестиције је 6 704 148 динара, а извођач је предузеће Свин из Горњег Милановца. Предвиђени рок за завршетак радова је 20 календарских дана. Локална самоуправа као наручилац радова на рехабилитацији улице Кнеза Лазара склопила је Уговор са извођачем СВИН доо из Горњег Милановца, а надзорни орган над извођењем радова је Г.П. ТРЕМ ГРАДЊА из Ваљева. Вредност изведених радова је 2.976.576,00 динара са ПДВ-ом, а обухваћена је рехабилитација улице у дужини од 190 метра са ширином асфалта од 4,20 метара до 5,50 метара. На поменутој траси улице предвиђен је асфалт БНХС 16 у дебљини од 6 цм.

Исто предузеће ангажовано је за извођење радова на рехабилитацији локалног пута у МЗ Горњи Бањани, а надзорни орган је Урбанпројект из Чачка. Уговорени износ радова је 1.465.374,00 динара са ПДВ-ом, а предвиђена је рехабилитација пута у дужини од 230 метра са ширином асфалта од 2,50 метара и са обостраним банкинама од по 0,25м. На поменутој траси улице предвиђен је асфалт БНХС 16 у дебљини од 5 цм, испод тога је насут горњи носећи слој тампона од 0-31,5мм у дебљини од 10цм. Рок за извођење радова је 20 календарских дана.

Previous Настављено асфалтирање на градском подручја

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I