Dani Izraela u Gornjem Milanovcu

Povodom manifestacije „Dana Izraela“ u organizaciji Kulturnog centra, danas je u celodnevnoj poseti Gornjem Milanovcu boravio Itaj Milner zamenik Ambasadora Izraela i ataše za kulturu.
Na svečanom prijemu gosta su dočekali i pozdravili predsednik opštine Milisav Mirković i predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić i prezentovali ličnu kartu opštine Gornji Milanovac sa geografskim, demografskim i privrednim podacima i karakteristikama opštine.
Uopšteno o kulturnim, istorijskim i turističkim mogućnostima, uz podršku video prezentacije sa prikazanim fotografijama znamenitosti našeg kraja, govorili su živopisno svako u svojoj oblasti direktor Kulturnog centra Dragan Arsić, direktorka biblioteke „Braća Nastasijević“ Gordana Petrović, direktorka Turističke organizacije Mira Mirković i kustos Muzeja rudničko-takovskog kraja Aleksandar Marušić. A po protokolu, gost će obići sve ove ustanove iz oblasti kulture.
Gospodin Miler je napomenuo da je rođen u gradu gde živi oko 45.000 stanovnika, tako da se prijatno oseća u manjim sredinama koje ga asociraju i podsećaju na rodni kraj. On je ovom prilikom rekao i da je će razvojna strategija Ambasade obuhvatiti i unutrašnjost Srbije, ne samo Beograd i veće centre. Mišljenja su da je u manjim sredinama potencijal za razvoj poljoprivrede i turizma, a da će se kroz kulturu približiti ova dva naroda, koji su, kako navodi, veoma slični i srodni po gostoprimstvu i posvećenosti u radu. Podsećajući na istorijske činjenice, Milner je izrazio zahvalnost na zaštićenosti jevrejskog naroda u Drugom svestkom ratu na prostorima naše države. Iz svih tih razloga voleli bi da na neki način uzvratimo istorijski zasnovano prijateljstvo i nastavimo da ga negujemo i unapređujemo.
Na osnovu programa manifestacije koji se realizuje u saradnji Kulturnog centra sa Ambasadom Izraela, Gornjomilanovčani će moći da upoznaju bogatu jevrejsku kulturu i tradiciju kroz izložbu fotografija „Pogled na Izrael“, koju će otvoriti gost iz Izraela, predstavnik Ambasade Itaj Milner, potom imaće priliku da pogledaju i nekoliko tematskih filmova o Izraelu. Tako da prema programu „Dana Izraela“ u našem gradu u petak od 19.00 časova biće emitovan film „Pet sati od Pariza“, za subotu je planirana projekcija filma „Poseta Orkestra“, a za ponedeljak film „Menadžer ljudskih resursa“. Sve projekcije biće prikazane u velikoj sali Kulturnog centra.

Previous Potpisani ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava