Eng

Es

It

Sp

ДАНИ МУЗИКЕ, ЕКОЛОГИЈЕ И СПОРТА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ДАНИ МУЗИКЕ, ЕКОЛОГИЈЕ И СПОРТА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

Прошлог четвртка, на градском тргу, одржана је манифестација „Дани музике, екологије и спорта“ у организацији oпштине Горњи Милановац, а уз помоћ и подршку Министарства Државне управе и локалне самоуправе.

На градском тргу, пред више хиљада посетилаца је, најпре, одржан „Сајам спорта“ за децу најмлађег узраста, на коме су се локални спортски клубови и удружења представили са својим програмима, активностима и спортским дисциплинама. Иначе, овакав сајам је одржан трећи пут у нашем граду, али је ово први сајам који је организован на отвореном.

Такође, поред „Сајма спорта“, организоване су еколошке радионице под окриљем Еколошке канцеларије, Јавног комуналног предузећа, Техничке школе „Јован Жујовић“, као и удружења грађана „ЕКО ОКО“, где су сви посетиоци могли да се упознају са начинима очувања наше животне средине и мерама које се примењују у едукацији грађана, које треба да доведу ка ширењу еколошке свести.

За време манифестације, екипа Црвеног крста Горњег Милановца је најмлађима вршила приказ пружања прве помоћи повређенима и организовала је прикупљање помоћи за лечење Стефана Марковића од мултипле склерозе.

Централни догађај вечери је био музички програм РТС-а Караван „Најлепше народне песме“, на коме су гости извођачи били Ана Бекута, Биљана Јевтић, Мира Шкорић, Даница Крстић, Давор Јовановић и Милош Радовановић. Пред одушевљеном публиком извођачи су се представили са најлепшим народним песмама, а у директном преносу на првом каналу РТС-а Горњи Милановац је добио шансу да се представи као једна успешна јединица локалне самоуправе са свим својим капацитетима, и привредним и туристичким. Испред локалне самоуправе нашу општину је представио председник Скупштине општине Горњи Милановац, господин Лазар Николић.

С обзиром да је ово прва година одржавање, цела манифестација је оцењена као веома успешна и велику помоћ у организовању је пружило Министарство државне и локалне самоуправе, општина Горњи Милановац, општинска јавна предузећа и установе, припадници Министарства унутрашњих послова, као и дежурне Ватрогасне службе и службе Хитне помоћи.

Previous Два милиона динара Културном центру за најсавременије пројекционо платно

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I