Eng

Es

It

Sp

Дани шилопајске панораме

Дани шилопајске панораме

У Шилопају је протеклог викенда одржана трећа по реду туристичко-културна манифестација „Дани шилопајске панораме“, која својим одржавањем чува традиционалне вредности овог краја.

Ова живописна варошица, преко које се пружа јединствен поглед на купу угашеног вулкана Острвица, смештена је на четворомеђи села Шилопај, Церова, Давидовица и Крива Река, и чини изузетно леп и привлачан предео.

Са жељом да постане традиционална, Шилопајска панорама се развија и обогаћује новим садржајима. Овогодишњу манифестацију отворио је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који је посетио Шилопај у пратњи директора јавних предузећа и установа.

„Поштовани пријатељи, драги гости, цењени мештани Шилопаја, општина Горњи Милановац се и ове године укључила као покровитељ ове манифестације која полако али сигурно постаје традиционална. Пуно тога смо овде заједнички урадили, а имамо и пуно планова за будућност. Драго ми је што смо започели сарадњу са ОШ „Светозар Милетић“ из Земуна, са којом ћемо организовати школу у природи за преко 1200 деце годишње. За све је потребна добра инфраструктура и ми на томе увелико радимо. Ових дана почиње асфалтирање 2.1 километра пута од Шилопаја до Церове, док ће до краја године и Крива Река добити 2 километра асфалтираног пута. Овакве културне манифестације су битне за сваку општину, па и за нашу, и ми их на нашу радост имамо пуно. Поносни смо и на Шилопајску панораму, Косидбу на Руднику, Дане кнегиње Љубице, Теочинске дане, и желимо равномерно да развијамо целу нашу општину. Увек ћемо подржавати овакве догађаје са вером да ће сваке године бити све боље и боље. Захваљујем се организаторима и проглашавам треће „Дане шилопајске панораме“ отвореним“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.


Међу организаторима „Шилопајске панораме“ су и Културни центар и Туристичка организација општине Горњи Милановац, док је општина Горњи Милановац покровитељ манифестације.

Целокупан природни амбијент употпуњује неколико архитектонски значајних здања, од којих је најзначајнија црква Светог Николе, коју је 1939. године освештао Владика жички Николај Велимировић.

У недељу је одржана и бициклистичка вожња трасом од Горњег Милановца до Шилопаја (дуж Старе пруге) у дужини од 17 км, у којој је учешће узео и председник општине.Председник општине истакао је да је активан туризам и изградња бициклистичких стаза пројекат за будућност и да ће се на томе радити.

У оквиру манифестације одржано је пето по реду такмичење у припреми гулаша од дивљачи. У прелепом амбијенту око школе, у конкуренцији четрнаест екипа, прво место заузела је екипа „Плантажа“ Мајдан, друго место „Сувоборска улица“, а треће ловачка секција Заграђе.

Previous Нове просторије Туристичке организације

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I