Давор Штефанек посетио Прањане

Председник Спортског савеза Србије и прослављени рвач Давор Штефанек, посетио је јуче Прањане и том приликом обишао радове на фудбалском терену локалног клуба “Брезак”. Штефанек је искористио посету да клубу, али и ОШ „Иво Андрић”, подели спортске реквизите, лопте и дресове.

Спортски савез Србије ће увек бити на располагању за сваку врсту помоћи, поготову малим општинама и селима. Наш циљ је да обезбедимо сваком детету, без обзира на то где оно живело,  могућност да се бави спортом који воли. Ми у Савезу организујемо Сеоске спортске игре које се одржавају пет година заредом. Свако село, победник тих игара на поклон добија терен, па позивам Прањанце да се пријаве и освоје један терен за рукомет и да деца проводе што више времена на отвореном – рекао је председник Спортског савеза Србије.

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, захвалио се Штефанеку на посети, али и на поклонима које је донео.

Желим да се захвалим Спортском Савезу Србије и његовом председнику, господину Штефанеку. Ово није први пут да лепим гестом обрадује малишане у нашој општини. Малопре сам га информисао да су Прањани место са највише породица са троје и више деце и да Прањани нису само Сабор виолиниста, мисија „Халијард” и све оно што је урађено у овом селу. Још једном, велико хвала за поклоне који су стигли не само у ФК „Брезак”, већ и у прањанску школу – изјавио је председник општине.

Ковачевић је додао да ће сарадња општине и Спортског савеза Србије и убудуће бити на високом нивоу и да му је увек драго када у милановачка села стижу дарови из Београда.

Нама и јесте циљ да људи остану да живе на сеоским подручјима, да у њима буде што више деце и да овако леп крај посете и људи са стране. Зато и градимо инфраструктуру и подржавамо манифестације попут Сабора виолиниста Србије, за који се надам да ће овогодишњи, јубиларни, премашити сва, па и наша очекивања – рекао је Ковачевић.

Он је искористио прилику да позове све на Сабор виолиниста, који ће се ове године одржавати од 18. до 20. августа.

Previous Горњи Милановац домаћин кампа за младе представнике културно-уметничких друштава из дијаспоре