Горњи Милановац домаћин кампа за младе представнике културно-уметничких друштава из дијаспоре

Горњи Милановац биће домаћин кампа за младе представнике културно-уметничких друштава из дијаспоре и региона од уторка, 8. до недеље, 13. августа. Пројекат је подржан од стране Кабинета министра без портфеља Ђорђа Милићевића, задуженог за координацију активности и мера области односа са дијаспором. Већина гостију биће смештена у пријатном амбијенту етно  домаћинства “Три храста” у Клатичеву. У присуству Лазара Николића, председника Скупштине општине, Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац изразио је тим поводом јуче у Клатичеву захвалност министру Милићевићу на томе што је наш град препознат  као добар домаћин који може да реализује овај пројекат.

Општина Горњи Милановац уз помоћ Министарства организује камп за нашу децу из дијаспоре, више од 70 деце из седам држава је тренутно овде. Захвалио бих се министру Милићевићу који је препознао Горњи Милановац као доброг домаћина, који овај задатак може да изнесе. Похвалио бих идеју што је деци из дијаспоре омогућено да, осим Београда виде и унутрашњист Србије, која и те како има шта да понуди.  Данас је део деце смештен у овом лепом домаћинству “Три храста,” вечерас ћемо имати концерт и наредних пет дана организоване радионице како бисмо децу из дијаспоре успели да научимо традиционалним играма. Ово је први овакав сусрет, али  надам се да ћемо сваке године имати овакава дружења,  јер једино тако дијаспору можемо да приближимо матици. Једино на овај начин можемо успети да привучемо нове инвестиције из наше дијаспоре и да се на основу оваквог пријатељства створе економски бенефити када су у питању општина Горњи Милановац и Србија-истакао  је Ковачевић.

Ђорђе Милићевић,министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором  присуствовао је у Клатичеву отварању  Летњег кампа за младе из дијаспоре у Горњем Милановцу.

Ми смо ове године желели да направимо програм намењен млађим генерацијама који живе ван граница Србије и који ће, након завршене средње школе размишљати како да то стечено знање из школа и са факултета у иностранству искористе овде у Србији. Мислимо да је ово добар почетак, ми смо са 22 локалне самоуправе начинили први корак, кроз организацију ових тематских кампова. Захвалио бих се локалној самоуправи Горњег Милановца на препознавању и значају ове иницијативе.

Previous Министар Александар Мартиновић посетио Горњи Милановац