Eng

Es

It

Sp

Дејан Ковачевић добитник „Златног кључа Подунавља“

Дејан Ковачевић добитник „Златног кључа Подунавља“

На 8. „Дунавском бизнис форуму“, одржаном у Новом Саду, председнику општине Дејану Ковачевићу уручено је угледно признање „Златни кључ Подунавља“. Једногласном одлуком стручног жирија, на челу с проф. др Радованом Пејановићем, ректором Универзитета у Новом Саду, председник Ковачевић је добио награду за изузетан допринос у успостављању пословних веза у Подунављу, као и развојној перспективи Горњег Милановца.

Председнику је признање уручио проф. др Пејановић. Ковачевић је том приликом истакао да награда још више добија на значају, када вас за њу предложи професор Пејановић, када добијете предлог од Привредне коморе Србије, као и од Уније послодаваца Србије.

„Јако сам поносан на свој град, своју општину, на све што смо урадили у претходне три и по године, што смо успели да Горњи Милановац вратимо на пиједестал који му припада. Општина Горњи Милановац и рудничко-таковски крај имају велики потенцијал у туризму. Видели сте у последњих годину дана неколико озбиљних манифестација, а ту бих истакао Сабор виолиниста Србије, где је преко педесет хиљада посетилаца било у три дана и то је нешто на чему ћемо се базирати у наредном периоду. Наравно, коридор Милоша Великог јесте тај који ће бити покретач развоја, и привреде и туризма и пољопривреде Горњег Милановца, и то су три стуба на која ћемо се и даље ослањати“ – рекао је Ковачевић.

Стручни жири, састављен од еминентних стручњака из света привреде и образовања, оценио је досадашње резултате у раду на повезивању људи идеја и тржишта.

„Ми смо дошли до закључка да и ваша општина и ваш председник заслужују једно такво признање за допринос друштвено-економском развоју, јер полазимо од тога да је равномерни друштвено-економски развој Србије значајан фактор конкурентности у целом Дунавском региону, јер не можемо конкурисати само са изразито развијеним и изразито неразвијеним регионима“ , рекао је проф. др Радован Пејановић и нагласио: „Нужно је подржати и остале регионе, и управо на овај начин ми дајемо допринос стратегији равномернијег развоја, у коме и региони из унутрашњости имају своје место“.

„Дунавски бизнис форум“ одржан је уз покровитељство Привредне коморе Србије, у Мастер Центру Новосадског сајма, а организатори су: Медиа Инвент, Унија послодаваца Србије и Институт европских региона из Салцбурга. Овогодишњи форум окупио је представнике политике, дипломатије, економије, науке, културе, медија и цивилног друштва из 14 земаља Подунавља.

Previous У Такову одржана промоција најмлађих подофицира Војске Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I