Delegacija grada Ruze iz podmoskovske oblasti posetila je opštinu Gornji Milanovac

Delegacija grada Ruze iz podmoskovske oblasti posetila je danas opštinu Gornji Milanovac i položila vence na spomenik palim borcima Crvene armije u spomen-kopleksu „Brdo mira“
Prvi zamenik šefa Ruzskog municipalnog reona Moskovske oblasti gospodin Dobroskočenko Vladimir Grigorjevič, gospođa Vavilova Elena Aleksandrovna, načelnik odeljenja za ekonomsku saradnju i predsednik Saveta deputata gospodin Burmistenkov Vladimir Vladimirovič prilikom prijema kod predsednika opštine Milisava Mirkovića saznali su mnogo toga o znamenitostima gornjomilanovačke opštine. Bilo je reči o privrednim, istorijskim, geografskim, kulturološkim i drugim karakteristikama, kao i o veoma dobroj uspostavljenoj i održivoj međunarodnoj saradnji sa mnogobrojnim gradovima van granica naše države. Raduju nas nova prijateljstva, a vas ćemo posebno uvek dočekati u Gornjem Milanovcu povodom istorijski zasnovanog velikog prijateljstva vašeg i našeg naroda, naznačio je predsednik Mirković.

Gospodin Dobroskočenko Vladimir Grigorjevič se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i izrazio veliko zadovoljstvo što će imati priliku da oda poštu palim borcima Crvene armije u Gornjem Milanovcu i položi vence na njihovo spomen obeležje. On je istakao u predstavljanju svog kraja da se u reonu moskovske oblasti, gde je naseljeno 63.000 stanovnika, uglavnom bave industrijskom i poljoprivrednom proizvodnjom, kao i da se može razmišljati o nekom vidu međusobne saradnje.
Sastanak je organizovan na inicijativu predsednika Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva Srbije Dragana Logvinova, a sastanku su prisustvovali Miloš Kapetanović predsednik ogranka ovog društva u Gornjem Milanovcu i Vladimir Jovanović predsednik društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
Nakon prijema, gosti su sa domaćinima odali počast i položili vence na spomenik palim borcima Crvene armije i partizanima u spomen-kopleksu „Brdo mira“.

Previous Prijem dvadeset pripravnika