Prijem dvadeset pripravnika

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković održao je danas prijem za dvadeset pripravnika visoke stručne spreme koji će od danas u narednih dvanaest meseci biti na pripravničkom stažu u Opštinskoj upravi, kao i u javnim preduzećima i ustanovama.
Opština Gornji Milanovac u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, drugu godinu za redom, realizuje Program stručne prakse na osnovu Akcionog plana zapošljavanja opštine Gornji Milanovac. Za realizaciju ovog programa, prema kome će stažirati dvadeset pripravnika uglavnom pravne i ekonomske struke, kao i diplomaca političkih nauka, planirano je oko četiri miliona dinara.
Predsednik Mirković je svima poželeo puno uspeha u realizaciji pripravničkog staža i sticanju novih znanja u gornjomilanovačkoj lokalnoj upravi, koja važi za jednu od uspešnijih u Republici Srbiji po kriterijumima ministarstava, republičkih organa i nacionalnih agencija, pri tom poručivši im i to da nakon isteka pripravničkog staža neće biti mogućnosti za zaposlenjem u lokalnoj upravi i drugim budžetskim korisnicima iz razloga uvedenih novih mera Vlade Repblike Srbije po kojima se zabranjuje zapošljavanje novih radnika u javnom sektoru do 2016.godine.
Nakon prijema i potpisivanja ugovora kod predsednika opštine, načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović je po utvrđenom rasporedu i kadrovskim potrebama uputila pripravnike mentorima i na svoja nova radna mesta gde će im biti omogućeno praktično usavršavanje iz oblasti za koju su se školovali i mesečna novčana nadoknada za narednih godinu dana.
Inače, Odlukom o budžetu za 2014. godinu u cilju podsticaja zapošljavanja u opštini Gornji Milanovac, planirana su sredstva u iznosu od sedam miliona dinara.

Previous Sastanak predsednika opstine i gen.direktora kompanije za proizvodnju namestaja Classic Style Furniture