– DEVOJČICA – PRVA BEBA U 2013. GODINI U MILANOVCU!

Prva ovogodišnja beba u gornjomilanovačkom porodilištu je devojčica rođena u noći između 3. i 4. januara u Novoj 2013. godini!
Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je, u ime lokalne samouprave, uručio poklon – garatno pismo u vrednosti od 30.000 dinara Mariji Matić iz Gornjeg Milanovca, ponosnoj mami novorođene devojčice.
Predsednik opštine je prilikom uručenja poklona čestitao ponosnim roditeljima, a našoj najmlađoj sugrađanki kojoj se još uvek bira ime, poželeo mirno i srećno detinjstvo u krugu svoje porodice i puno sreće i zdravlja u životu.
Načelnik porodilišta Prim. dr Dragan Perišić je u razgovoru sa predsednikom Mirkovićem istakao lepu vest za Gornji Milanovac da je u 2012. godini bilo 15 rođenih beba više u odnosu na broj novorođenih u 2011. godini, što unosi nadu da će se prekinuti trend pada nataliteta koji nas je pratio u prethodnim godinama.
Podsećamo da lokalna samouprava Gornjeg Milanovca počev od 01.01.2013. godine daruje roditeljima sa prebivalištem na teritoriji opštine Gornji Milanovac svake novorođene bebe jednokratni iznos od 30.000 dinara i još 30.000 dinara u mesečnim ratama po 5.000 dinara na ime kupovine bebi opreme. Ova pomoć pripada i roditeljima prve ovogodišnje milanovačke devojčice, pored posebnog poklona – garantnog pisma od 30.000 dinara koji im je već uručen.
U odnosu na prethodne godine, radi se o znatno većim izdvajanjima lokalne samouprave za mere podrške porodici i podsticaj nataliteta, s iskrenom željom da se roditeljima naših mladih sugrađana makar malo pomogne, posebno imajući u vidu pad standarda koji nas je sve pogodio u godinama finansijske krize.

 

 

Previous ZAHTEV RADNIKA METAL – SEKO ZA PREISPITIVANJE PRIVATIZACIJE OVOG PREDUZEĆA