Eng

Es

It

Sp

Добро јутро бадњаче и честит ти Божић

Добро јутро бадњаче и честит ти Божић

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић , у знаменитом месту Таковo, данас је традиционално секао бадњак. У присуству председника Месне заједнице и десетине мештана села Таково, по традиционалним обичајима сечен је млад цер. Место где је рођена модерна Србија изабрано је с разлогом јер 2018. године на историјском спомен комлексу креће изградња дворца Обреновића.

„Ми смо формирали радну групу која ради на изради пројекта дворца. Пројекат дворца је комплексна ствар коју морамо урадити до краја године, ја се надам и закопати темеље.Дворац треба да изгледа аутентично као што је изгледао када је направљен за Обреновиће. То је једна нова перспектива која ће отворити не само понуду Такова већ и то да сва наша деца прво дођу у Таково и упознају се са својом историјом, са настанком модерне српске државе“, истакао је Ковачевић.

У години јубилеја – прославе 165 година града Горњег Милановца ,поред почетка градње Таковског дворца у селу Таково, биће завршена и реконструкција спомен парка Брдо мира: „165 година града обележићемо 17. јануара, такође планирано је да се заврши спомен комплекс Брдо мира до Дана општине 23. априла и надам се да ћемо све те активности завршити у предвиђеном року.“

Посечeни бадњак председник је поставио испред улаза у зграду општине Горњи Милановац.

Previous Посета представника Стрељачког савеза Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I