Добровољно ватрогасно друштво у Прањанима добило возило

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац уручио је јуче кључеве возила Добровољном ватрогасном друштву у Прањанима.

–  У сарадњи са МУП-ом, Сектором за ванредне ситуације и општине Горњи Милановац уручили смо возило које је недостајало Добровољном ватрогасном друштву у Прањанима, а то је половно возило, али смо као општина уложили новац да се оно комплетно репарира и буде од користи у овом делу милановачке општине. Хтео бих да нагласим да сам изузетно задовољан како функционише Добровољно ватрогасно друштво у Прањанима које смо формирали прошле године. Поред све опреме коју смо набавили, похвалио бих чланове који су били заинтересовани и показали спремност да прођу све обуке Сектора за ванредне ситуације, како би на адекватан начин одговорили на све обавезе које се стављају пред њих. Овакав пример ћемо покушати да следимо и у другим местима у нашој општини, с обзиром на то да имамо 62 села и да смо доста разуђени, тако да су потребна нова Добровољна ватрогасна друштва. Покушћемо да формирамо овакво друштво и на Руднику, где је оно некада постојало, а потребно је, због туризма и компаније  РОЦ.

Председник општине захвалио се партнерима из америчке војске из Сектора за њихове ванредне ситуације који су донирали један део опреме и са којима ће се наставити сарадња, како би Добровољно ватрогасно друштво у Прањанима у наредном периоду добило још једно теренско возило, ради пребацивања људства од самог центра до места евентуалног пожара.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Асфалтирање пута у МЗ Дружетићи