Eng

Es

It

Sp

Додељене награде „Бели лабуд“

Додељене награде „Бели лабуд“

У Дому културе одржана је свечаност доделе признања „Бели лабуд“ за најлепша дворишта и терасе у општини Горњи Милановац. Први пут се ова манифестација одржава под окриљем Општинске управе општине Горњи Милановац. Петочлана стручна комисија обишла је имања свих пријављених учесника на конкурсу и донела одлуке о наградама. Поред признања добитницима су уручене и новчане награде.

У програму су учествовали и малишани из Предшколске установе „Сунце“, који су извели еко представу „Деца и природа“, а премијерно је приказан и филм о екологији „Трагом природе“, који су припремили Општинска управа и Канцеларија за заштиту животне средине.

„Уважени добитници признања, цењени гости, даме и господо, част ми је што сам у прилици да вас поздравим у име Општинске управе општине Горњи Милановац. Награда „Бели лабуд“ постала је традиција у нашој општини. По први пут додељује се у организацији Општинске управе. Самостална и независна комисија разматрала је све предлоге и посетила сва домаћинства пријављена на конкурс и не сумањам да су свој посао одлично одрадили и да су најбољи и награђени. Лепоту једног града чини амбијент кога у складу са природом стварају људи. Награда „Бели лабуд“, која се додељује више од две деценије, само је један начин да се похвале и награде људи који оплемењивањем свог животног простора чине овај град лепшим. Циљ нам је да у будућности буде још више пријављених учесника на конкурс, а ми ћемо се потрудити да уведемо и неке нове категорије за награђивање. Честитам свим добитницима признања, а вама драги гости хвала што сте дошли и подржали ову манифестацију“, рекао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Награде су уручене у следећим категоријама: најлепше уређено градско двориште, најлепше уређено сеоско двориште, најлепше уређено двориште колективног становања, најлепше уређен простор око пословног објекта, најлепше уређена тераса и специјална награда за двориште.

„Задовољство ми је да Вас поздравим и да Вам се захвалим што сте и ове године са нама, јер ова манифестација са Вама добија потпуни смисао.Комисија је на основу утврђених критеријума имала не тако лак задатак за оцењивање пријављених дворишта. Критеријуми за оцењивање објеката су: однос објекта према дворишту, поливалентност функција, инфраструктурна опремљеност, ограђивање, усклађеност вртно-архитектонских елемената. Критеријуми за оцењивање зелениласу: здравствено стање и одржавање биљака, разноврсност врста и изглед баште кроз годишња доба, композиција и колорит, просторни распоред и функционалност зеленила. Одушевила нас је разноврсност биљних врста које су пажљиво гајене, љубав и лепота уткана у сваки детаљ дворишта, прекрасне терасе са негованим цвећем, продужеци дворишта и обликовани предели као спој изворне природе и људске креативности, спортски и рекреативни садржаји у обиљу дрвећа и зеленила, двориште Драгане Радојчић у Драгољу – где смо пронашли неоткривени таленат наивног сликарства, сеоска домаћинства у којима су елементи старог и новог у савршеном споју.У сваком кораку који смо направили, видели смо обиље идеја, енергију, вољу, креативност и труд наших учесника. Свако од њих је дао свој допринос да наша општина изгледа као Цвијићев „Бели лабуд на зеленом језеру“, истакла је председница Комисије Зорица Толић.

Поред признања, учесници су добили новчане награде од по 15.000, 10.000 и 8.000 динара. У категорији најлепше терасе награде су 8.000, 6.000 и 4.000 динара.

Учесници на конкурсу, који нису освојили награду, добили су утешне награде.

Previous Нове мере за запошљавање

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I