Eng

Es

It

Sp

Додељени уговори о стручном оспособљавању и уговори о додели субвенција за самозапошљавање

Додељени уговори о стручном оспособљавању и уговори о додели субвенција за самозапошљавање

На основу јавног позива за реализацију програма стручне праксе у 2021. години који се реализује путем Локалног акционог плана запошљавања Општине Горњи Милановац за 2021. годину, двадесет једно незапослено лице добило је прилику стручног оспособљавања код послодаваца који су се јавили на овај јавни позив.

У јулу исте године Општина Горњи Милановац и Национална служба за запошљавање-Филијала Чачак, расписали су јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2021. години, а тридесет пет незапослених лица остварило је право на ову врсту субвенција. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, доделио је данас уговоре о стручном оспособљавању и уговоре о додели субвенција за самозапошљавање.

Видимо да Горњи Милановац има потенцијал. Срећан сам што сам данас упознао нове лекаре, учитеље, васпитаче, електроинжењере, машинске техничаре. Уговоре су потписали млади људи који су добили прилику да се у милановачким компанијама као што су „Рудник и флотација Рудник“ , „Хелиос Србија“ a.д. , „ДАМ 93“, СЗР „Солвер“, „Вет 08“ доо – покажу и докажу, али и код послодаваца из јавног сектора као што су основне и средње школе, ПУ „Сунце“, Основно јавно тужилаштво и Дом здравља. Било је и доста захтева за отварање предузетничких радњи. Захтеви су се односили на услуге чишћења и одржавања пословних објеката, производњу накита, израду предмета од инокса, делатности козметичарских и фризерских услуга. Морам да нагласим да сам веома задовољан јер сам приметио да је много више девојака него момака које су се осмелиле да оснују своје бизнисе и да се на тај начин запосле. Горњи Милановац има тај предузетнички дух, има добре компаније, тако да има од кога да се научи. Ту је и стартап центар који феноменално ради и који је увек на услузи што се тиче усавршавања – изјавио је председник Ковачевић.

Председник Ковачевић је овом приликом истакао да је Горњи Милановац општина у Моравичком округу са најмањим бројем незапослених, да има око 13 000 становника који су у радном односу, као и то да је просечна плата за месец децембар износила преко 62 000 динара.

Општина Горњи Милановац је за реализацију мера активне политике запошљавања одвојила преко 16 милиона динара. Првобитним буџетом опредељено је нешто мање новца, али када смо видели да су потребе веће од планиране суме, ми смо из текуће буџетске резерве додали средства како би успели да свима дамо шансу да остваре оно што су планирали. Честитам свима који су данас потписали уговоре и надам се да ћемо са овом праксом наставити и у будућности – додао је Ковачевић

Председник Ковачевић је овом приликом истакао да је Горњи Милановац општина у Моравичком округу са најмањим бројем незапослених, да има око 13 000 становника који су у радном односу, као и то да је просечна плата за месец децембар износила преко 62 000 динара.

Општина Горњи Милановац је за реализацију мера активне политике запошљавања одвојила преко 16 милиона динара. Првобитним буџетом опредељено је нешто мање новца, али када смо видели да су потребе веће од планиране суме, ми смо из текуће буџетске резерве додали средства како би успели да свима дамо шансу да остваре оно што су планирали. Честитам свима који су данас потписали уговоре и надам се да ћемо са овом праксом наставити и у будућности – додао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да је главни циљ Општине, заједно са привредом, да млади одмах по завршетку школовања добију шансу да се запосле и на тај начин остану у Горњем Милановцу и ту саграде каријеру и оснују породицу.

Previous Одржан референдум о уставним променама из области правосуђа

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I