Eng

Es

It

Sp

Одржан референдум о уставним променама из области правосуђа

Одржан референдум о уставним променама из области правосуђа

Референдум на коме су грађани имали прилику да се изјасне да ли су за потврђивање Акта о промени Устава у области правосуђа одржан је јуче и у горњомилановачкој општини. У Горњем Милановцу се гласало на укупно 66 бирачких места, на градском и сеоском подручју. Право гласа има 35 561 Милановчанин. Биралишта су отворена у 7 часова, а грађане који су били спречени да дођу на бирачко место, комисије су посетиле на пријављеним адресама.

Јуче је на територији општине Горњи Милановац био прави празник демократије. На свим бирачким местима гласање је протекло без проблема. Напоменуо бих да су у бирачким одборима били и људи из опозиције који су пратили целокупан изборни процес, а на скоро сваком месту смо имали и независне посматраче током читавог дана гласања. Честитам грађанима Горњег Милановца који су изашли на референдум, било да су се изјаснили са „да“, или „не“, јер сврха и јесте да заједно одлучимо у ком правцу желимо да иде наша држава. Према обрађеним подацима са свих бирачких места, гласало је преко 30 одсто грађана уписаних у бирачки списак. Од тога је 50,1 посто заокружило „да“, док је 49,9 процената гласало са „не“, тако да је изборни процес завршен успехом референдума у Горњем Милановцу-рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Потврђивањем Акта о промени Устава у области правосуђа, пружа се подршка владавини права, независном тужилаштву и самосталном судству и, како је Републичка изборна комисија саопштила, амандмани се односе искључиво на правосуђе и њима се не мењају други делови Устава.

Задњи рок за објављивање резултата референдума је петак, 21. јануар до 20 часова. Након тога, Народна скупштина донеће одлуку о проглашењу акта о промени Устава наредног дана од дана подношења коначног извештаја о спроведеном референдуму. Промену Устава предложила је Влада Републике Србије, а посланици Скупштине Србије изгласали су Предлог Акта о промени Устава.

Previous Општина Горњи Милановац спремна за одржавање предстојећег референдума

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I