DODJITE DA ZAJEDNO OTKRIJEMO TAJNE „MOMČILOVOG DNEVNIKA“

Učenici milanovačke OŠ „Momčilo Nastasijević“ i Gimnazije „Takovski ustanak“ će u petak 17. juna 2011. godine, u Sali Kulturnog centra sa početkom u 20 sati, zajednički izvesti istorijski mjuzikl „Momčilov dnevnik“.
Predsednik opštine Gornji Milanovac sa zadovoljstvom je primio pozivnicu nasmejanih učenika koji su ga, zajedno sa svojom profesorkom Ljiljanom Filipović, posetili, obučeni u izvandredno izrađene kostime donevši sa sobom duh elizabetanskog doba.
Ovaj dramsko-muzički spektakl predstavlja pokušaj da se istorija, književnost i kultura elizabetanske epohe, kroz savremene situacije i likove, približe učenicima na jedan drugačiji način, uz autentične citate i istorijske činjenice. Interesantno je da učenici čitav mjuzikl izvode na engleskom jeziku, uz mnoštvo muzičkih numera i neobičnih koreografija, koje čitavu predstavu približavaju široj publici.
Ne propustite priliku da iskusite energiju mladih i talentovanih ljudi ovog grada na putovanju kroz elizabetansko doba u predanom pokušaju da dokuče smisao Šekspirovih dela i saznaju vrline i mane Elizabete I, Henrija VIII, Ane Bolen, Katarine Aragonske, Magbeta i njegove supruge, Frensisa Drejka i mnogih drugih, ni manje ni više nego kroz živopisni dnevnik jednog zmaja – Momčila.

Previous Sokobanja- 37.Susreti sindikata uprave Srbije

Leave Your Comment