Dokumetovana informacija o odrzanom koncertu Ane Bekute

U ime građana koji su masovnim prisustvom podržali koncert Ane Bekute organizovan povodom Dana opštine u aprilu mesecu, a zbog pojedinih novinarskih natpisa koji svojim pisanjem i dalje imaju nameru da ospore dobru organizaciju tog koncerta, juče je održan sastanak rukovodstva opštine Gornji Milanovac sa odgovornima u organizaciji celokupne proslave Dana opštine sa zadatkom da obaveste javnost, a posebno građane koji su svojim prisustvom podržali izbor koncertnog izvođača, da je organizacija koncerta, kao i svih manifestacica za Dan opštine, izvršena u potpunosti po zakonskoj proceduri i sprovedena na osnovu postupka javne nabavke u skladu sa članom 24.stav 1. tačka 3. Zakona o javnim nabavkama( „Službeni glasnik RS“, broj:116/08).
Iz istog razloga, građanima na uvid se javno dostavljaju dokumentovani podaci o troškovima organizacije koncerta:
Koncert estradne umetnice Ane Bekute u pratnji orkestra Miše Mijatovića ugovoren je sa Privrednim društvom „Brojanica“ d.o.o. iz Beograda. Opština Gornji Milanovac isplatila je na njihov račun 780.234,00 dinara (+ pdv). U ovaj iznos ulazi honorar za Anu Bekutu, honorar za orkestar Miše Mijatovića, angažovanje tonca i drugo. Gornjomilanovačka privredna društva „Spektar“ d.o.o, kompanija „Takovo“ i „Tipoplastika“ a.d. dali su svoj doprinos za organizaciju koncerta u ukupnom iznosu od 105.000, 00 din.
Programom obeležavanja Dana Opštine Gornji Milanovac, 198 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka i 160 godina od osnivanja Gornjeg Milanovca obuhvaćeni su, pored koncerta Ane Bekute, i veče folklora, koncert „Srbija u ritmu Evrope“, kao i dečji program koji je, nažalost, odložen zbog lošeg vremena. Dakle, za trodnevne potrebe manifestacije zakupljeni su bina, rasveta i ozvučenje po ceni od 115.000,00 din od Agencije za organizovanje rekreativno-zabavnih i ugostiteljskih manifestacija „Gradski bazen“ iz Gornjeg Milanovca.
Prilikom sastanka rečeno je da su u celokupnoj organizaciji učestvovali i bivši direktor Kulturnog centra Nebojša Gojković, kao i tadašnji sekretar SO Vesna Savić, imenovani rešenjem Predsednika opštine za članove Odbora za organizaciju proslave Dana opštine. Inače, današnji politički oponenti vladajućoj koaliciji koji osporavaju zakonitost u proceduri organizacije koncerta Ane Bekute.
Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović, načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, načelnik odeljenja za privredu i finansije Aleksandra Milošević, Zoran Đunisijević ispred Agencije za organizovanje rekreativno-zabavnih i ugostiteljskih manifestacija „Gradski bazen“, urednik „Takovskih novina“ Ljubiša Jovanović i novinar Marija Marjanović.
U prilogu Vam dostavljamo fotokopiju:

Rešenja o obrazovanju Odbora za proslavu Dana opštine,

Odluku o pokretanju pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva broj:1-404-60/2013 od 12.03.2013. godine,

fotokopije Zapisnika o pregovaranju i Zapisnika o otvaranju ponuda,

fotokopiju Odluke o izboru najpovoljnije ponude broj:1-404-60 od 3.04.2013. godine),

kao i Ugovor o poslovnoj saradnji.

Sredstva za koncert su obezbeđena Odlukom o budžetu Opštine Gornji Milanovac za 2013. godinu („Službeni glasnik Opštine Gornji Milanovac“, broj:30/12), usvojenoj na sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac održanoj 14. decembra 2012. godine (razdeo 02, ekonomska klasifikacija 423 – usluge po ugovoru). Dostavljamo fotokopiju i Odluke o budžetu Opštine Gornji Milanovac za 2013. godinu.

Dodatni prilozi: Nalog za prenos , Finansijska kartica , Plakat za Dan opštine , Zakup bine


Previous Održana dvadeset i prva sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac