Održana dvadeset i prva sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac Miroslav Milovanović, održao je danas dvadeset i prvu sednicu Opštinskog veća, a neposredno pre otvaranja današnjeg zasedanja zamenik predsednika opštine članovima Veća poželeo je uspešan rad u ime predsednik opštine Milisav Mirković koji je odsutan iz zdravstvenih razloga.
Nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika sa predhodne sednice Opštinskog veća, većnici su razmotrili i usvojili izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za period 1. januara – 30. juna 2013. godine, o kome je izlagala načelnica odeljenja za privredu i finansije. Potom je načelnik Odeljenja za urbanizam i komunalno-stambene poslove izvestio prisutne članove Veća o Nacrtu i Predlogu odluke o donošenju Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Gornji Milanovac „Gornji Milanovac 2025“.
Informaciju o ispravnosti vode za piće u vodovodnom sistemu na Rudniku, obrazložio je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“, iznevši podatke o nedozvoljenoj koncentraciji arsena u bazenu na Rudniku, naglasivši da je u pijaćoj vodi dozvoljena količina arsena od 0,01 mg/l, a prilikom dva laboratorijska ispitivanja od 26. juna i 8. jula ove godine, utvrđena je nedozvoljena koncentracija od 0,016 i 0,02mg/l.
Kao peta tačka dnevnog reda razmatran je, a potom i jednoglasno usvojen, Predlog izmene Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
Većnici su danas usvojili i Predlog o upotrebi sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve. Takođe, informisani su i o odlukama Poslovnog odbora za izgradnju brane i akumulacije „Arilje- profil“ Svračkovo.
U okviru tekućih pitanja, članovi veća su informisani, uz priložene dokumentovane podatke, o troškovima prilikom organizacije koncerta Ane Bekute održanog u aprilu mesecu, a o kome pojedini mediji i politički oponenti i dalje komentarišu. Tako da su na predlog zamenika predsednika opštine, većnici bili jednoglasni da se javnost u potpunosti informiše putem zvanične opštinske sajt prezentacije, gde će već sutra biti publikovani svi podaci o zakonskoj proceduri i troškovima nastalim prilikom ogranizacije koncerta.

Previous Gornjomilanovacko javno preduzece za puteve obavestava o izradjenim putnim pravcima i najavljuje asfaltiranja novih