Eng

Es

It

Sp

Дом здравља добио возило за хитну медицинску помоћ

Дом здравља добио возило за хитну медицинску помоћ

Возило за хитну медицинску помоћ вредности 50.000 евра у власништву гороњмилановачког Дома здравља

Министарство здравља Владе Републике Србије доделило је јуче 30 возила за хитну медицинску помоћ, обезбеђена средствима Светске банке, директору Градског завода за хитну медицинску помоћ Града Београда и изабраним по пројекту директорима домова здравља.

Испред горњомилановачког Дома здравља кључеве за добијено возило преузела је директорка др Драгица Топаловић.

Санитетска возила, поред Градског завода за хитну медицинску помоћ града Београда који су добили 10 возила, додељена су Службама хитне помоћи домова здравља у Ћуприји, Горњем Милановцу, Врбасу, Пожеги, Прибоју, Петровцу на Млави, Лазаревцу, Сенти, Сомбору, Убу, Обреновцу, Руми, Бачкој Тополи, Српској Црњи, Бујановцу, Новом Пазару, Куршумлији, Власотинцу, Крушевцу и Аранђеловцу.

Возила су обезбеђена захваљујући пројекту Министарства здравља „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ – ДИЛС, који се финансира уз подршку Светске банке, по чијим је правилима и обављена набавка.

Неки од критеријума за доделу возила били су исказане потребе здравствених установа за санитетским возилима, старост возила у постојећем возном парку у службама хитне помоћи, број становника и разуђеност општине којој припада здравствена установа, као и оштећења возила настала у мајским поплавама.

Према речима директорке Дома здравља у Горњем Милановцу, др Драгице Топаловић, ово је друга донација нашем Дому здравља захваљујући овом пројекту „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ ДИЛС. Првенствено, захваљујући овом пројектом, наша Стоматолошка служба је повећала доступност стоматолошких услуга осетљивим популационим групама, конкретно радницима комбината „Сwисслион-Таково“. Ова популациона категорија је изабрана да учествује у пројекту јер ради у условима и социјалном стању који су основни фактори настанака обољења зуба и уста. Укупан буџет овог пројекта, који је такође финансирала Светска банка, износио 1,2 милиона динара, с тиме што се од пројекта ДИЛС добило 1,1 милион, док је учешће општине Горњи Милановац било десет одсто.

– Суштина овог пројекта била је да се одраде стоматолошке интервенције оној категорији пацијената, који би у свакој другој прилици морали да плате стоматолошки третман. Одзив радника је био изузетан, а ми смо у стоматолошкој служби Дома здравља у потпуности испратили динамику – рекао је поводом овог пројекта др Радован Јаковљевић, начелник стоматолошке службе Дома здравља.

Када је реч о јуче добијеном санитету, реч је о комбију ФИАТ Дукато вредности 50.000 евра, у потпуности опремљен по европским стандардима за пружење хитне помоћи за реанимацију, који поседује дефибрилатор, мобилни ЕКГ, савремена носила са виљшком, апаратуру за мерење шећера, сву потребну опрему за мобилизацију вратног дела и много других корисних медицинских помагала који ће бити од велике помоћи нашој службе Хитне помоћи, рекла је др Драгица Топаловић.

Погледајте прилог ТВ Галаксија

Претходни Јавно предузеће за путеве успешно реализује План изградње и одржавања путева

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I