Druga sednica Štaba za vandredne situacije u vezi snežnih padavina koje su zadesile opštinu Gornji Milanovac

Danas , 27. januara 2012. godine, u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac održana je još jedna vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Predsednik opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Milisav Mirković sazvao je vanrednu sednicu Štaba radi sagledavanja trenutnog stanja i utvrđivanja daljih mera u cilju obezbeđenja prohodnosti svih puteva na teritoriji opštine. Od sednice održane juče u 8 časova preduzeto je dosta mera, sveukupno stanje ocenjeno je dosta bolje u odnosu na juče i da stoga nema razloga za preteranu paniku i nervozu. Većina putnih pravaca na području opštine je prohodna, a u naredna 24 časa biće prohodni i oni putni pravci na kojima su snežni smetovi visine i preko 2 metra i za čije probijanje je angažovana teška mehanizacija. Gradsko područje čisti se prema unapred utvrđenim prioritetima i većina ulica je očišćena, a sa sutrašnjim danom svi prioriteti će biti završeni. Sva dodatno angažovana mehanizacija privatnih subjekata biće na terenu dok svi kolovozi na području sela i grada ne budu očišćeni i prohodni.
Na polju snabdevanja električnom energijom nema većih problema tako da je snabdevanje na području koje se napaja sa elektromreže koju održava gornjomilanovačka elektrodistribucija. Problema ima na području koje održava elektrodistribucija Lazarevac, ali nakon intervencije predsednika opštine dežurne ekipe ED Lazarevac izašle su na teren i jedan deo kvarova i na tom području je otklonjen.
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege, kao i snabdevanju vodom i grejanjem.
Sa ove sednice upućen je apel svim građanima da svoje automobile ukoliko je to moguće uklone sa kolovoza, a ukoliko ne, onda parkiraju samo sa jedne strane kolovoza kako bi mehanizacija mogla da očisti ulice i da sneg iz svojih dvorišta ne izbacuju na očišćene ulice. Takođe, pojačan je i rad dežurnih službi Policijske stanice u Gornjem Milanovcu na regulisanju saobraćaja na deonicama gde se vrši čišćenje naročito u oblasti parkiranja.

Previous Vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment