Други дан Недеље животне средине

Позив нетакнуте природе

Дружењем, пешачењем, едукацијом деце у природи, изложбама и представама на тему животне средине, јуче 2. јуна обележен је други дан Недеље животне средине.

Запослени у Општинској управи општине Горњи Милановац, која и организује Недељу животне средине, заједно са ученицима и наставницима ОШ „Арсеније Лома“ на Руднику као и Невеном Ненадовић, инжењером заштите животне средине, пешачили су стазама природе, пропланака и столетних шума планине Рудник, уз пропратну едукацију младих.

У директном контакту са природним окружењем, млади су информисани о адаптацијама на климатске промене, мониторингу животне средине, заштићеним природним добрима, управљању отпадом, описом послова еколога и другим еколошким темама.

Истога дана, ОШ „Свети Сава“ у Горњем Милановцу приредила је изложбу дечјих радова и представу на тему животне средине. Ученици су на креативан начин од рециклабилних материјала направили разноврсне предмете, имитације природних елемента, паное и плакате који указују на значај очувања природних вредности. Представом и својим глумачким умећем ученици ОШ „Свети Сава“ су дочарали потребу за бригом и очувањем свих сегментима природе.

„Сва деца света, сад дижу глас
хоћемо чисту планету за нас“

(стихови из песме „Чиста планета“, аутора Леле Стојановић)

Previous Службена посета општини Старше у Словенији