Eng

Es

It

Sp

Државни секретар Министарства унутрашњих послова посетио Горњи Милановац

Државни секретар Министарства унутрашњих послова посетио Горњи Милановац

Бојан Јоцић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова са својим тимом посетио је данас Полицијску станицу у Горњем Милановцу, након чега је одржао састанак са Дејаном Ковачевићем председником општине. Посета је организована у складу са налогом Министарства унутрашњих послова и министра Александра Вулина, како би се сагледали услови за рад припадника полиције.

Састанак са представницима локалне самоуправе имао је за циљ да се добије јасна слика шта треба урадити како би се унапредио рад припадника Министарства унутрашњих послова, са једне а са друге стране да безбедност грађана Горњег Милановца буде на још вишем нивоу, рекао је Јоцић и додао:
-Утисци су добри, али увек има простора да се учини још нешто. Наравно, очекујемо свесрдну помоћ од локалне самоуправе што је и договорено на данашњем састанку. Министарство унутрашњих послова ће из својих извора и из буџета да учини све како би побољшало услове рада својих припадника, а опет у циљу поваћења безбедности грађана. –

Јоцић је рекао и да су у прошлој години у циљу заштите од елементарних непогода и катастрофа са Сектором за ванредне ситуације такође организовани обиласци локалних самоуправа а постигнути резултати говоре да су били правовремени и учинковити.

Дејан Ковачевић, председник општине каже да је сарадња локалне самоуправе са Министарством унутрашњих послова и Бојаном Јоцићем увек била добра, па и у периоду док је обављао посао државног секретара у Министарству одбране, као и да је тада урађено доста доброг за грађане Горњег Милановца. На првом месту то се односи на вишедеценијски проблем житеља Луњевачког пута, односно власника објеката изграђених у близини касарне у Луњевици, који је решен 2020. године.

Договорили смо се да заједничким снагама радимо на томе да Министартво унутрашњих послова и општина Горњи Милановац обезбеде све услове за рад припадницима полиције, јер када имате задовољног појединца ви ћете имати и боље резултате. Заједно ћемо учествовати у изградњи новог објекта за припаднике Ватрогасног друштва у Горњем Милановцу. Општина је већ определила земљиште и наручен је пројекат, који ће бити финансиран из општинског буџета док ће изградња објекта бити финансирана од стране Министарства. –

Ковачевић је рекао и да општина Горњи Милановац сваке године издваја средства за унапређење безбедости у саобраћају. Истакао је да је овогодишњим планом обухваћена набавка уређаја за утврђивање присуства наркотика у организму возача приликом саобраћајне контроле, као и да је прва фаза постављања камера на градском подручју завршена. У плану је набавка и постављање додатних камера како би се повећао број места која је могуће контролисати, што је веома значајно за активности полиције, јер починиоци кривичних дела могу да искористе један од многобројних излазака из града.

Previous Председник Дејан Ковачевић присуствовао промоцији добровољног служења војног рока

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I