Eng

Es

It

Sp

Државни секретар Стевић посетио општину Горњи Милановац

Државни секретар Стевић посетио општину Горњи Милановац

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић и посебни саветник министра Ђорђе Ђоковић посетили су данас општину Горњи Милановац и разговарали са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем. Састанку су присуствовали и заменица председника општине Јадранка Достанић, председник Скупштине општине Лазар Николић и начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Након састанка, потписан је уговор којим су општини Горњи Милановац додељена бесповратна средства у износу од 4 милиона динара за финансирање активности насталих услед елементарне непогоде која је задесила општину Горњи Милановац.

„Од Министарства за државну управу и локалну самоуправу добили смо 4 милиона динара да санирамо последице непогода које су задесиле општину Горњи Милановац и на томе се захваљујем министру Ружићу и државном секретару Стевићу. Подсећања ради, штета је евидентирана на преко 300 пољопривредних газдинстава, на укупној површини од око 800 хектара.Исказана новчана штета износи преко 300 милиона динара и ја се искрено надам да ћемо добити подршку и од Министарства пољопривреде. Министарство за државну управу и локалну самоуправу није надлежно за штету на пољопривредним добрима и захвалан сам још једном што су препознали да су општини Горњи Милановац добродошла средства како би лакше превазишли последице невремена. Данас смо са господином Стевићем разговарали о темама које су значајне за локалну самоуправу. Прва тема је била рационализација броја запослених, где је општина Горњи Милановац спровела све акте које је добила од надлежног министарства. Према препорукама смо и смањили, за седам, број запослених у јавним предузећима, установама и Општинској управи. Друга тема били су развојни пројекти у будућности, са посебним акцентом на програм „Exchange 5“ који води Министарство за државну управу и локалну самоуправу“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Општина Горњи Милановац и Министарство за државну управу и локалну самоуправу имају изузетно успешну сарадњу, а саговорници су се сложили да тако буде и у наредном периоду.

„Данас смо имали радни састанак у општини Горњи Милановац. Као што је и председник Ковачевић рекао потписан је уговор о донацији бесповратних средстава у износу од 4 милиона динара за отклањање последица елементарних непогода. Очекујем да ће и Влада Републике Србије и Министарство пољопривреде изнаћи начин да помогну да се отклоне последице невремена. Разговарали смо и о Закону о општем управном поступку, јер је општина Горњи Милановац међу првим општинама у Србији применила овај пропис. Теме су биле и Национална академија о којој ће се народни посланици изјашњавати ускоро, Закон о платама, рационализација броја запослених у органима државне управе и локалне самоуправе. Што се тиче програма „Exchange 5“, имали смо састанке у пет регионалних центара где су представници јединица локалне самоуправе упознати како могу да аплицирају за овај пројекат који спроводи Стална конференција градова и општина, уз подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу, док су средства обезбеђена путем донација из Европске уније. Овај пројекат је значајан јер се средства обезбеђују за попис имовине у јединицама локалне самоуправе. Конкурсна средства су у износу од 3.300.000 евра, а ја сам добио уверавања да ће општина Горњи Милановац у сарадњи са околним општинама и градовима учествовати у овом пројекту. Министарство државне управе и локалне самоуправе и министар Ружић су на располагању свим јединицама локалне самоуправе за решавање проблема на локалу, посебно по питању спровођења законских прописа, јер нам је циљ да олакшамо живот грађанима. Влада Републике Србије је посредством министарстава и Канцеларије за управљање јавним улагањима уложила значајна средства у пројекте у општини Горњи Милановац, верујем да ће тако бити и даље у новим пројектима у којима сте аплицирали“, истакао је државни секретар Бојан Стевић.

Previous Реконструкција водоводне мреже у Трушовој улици

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I