Двадесет пет година од почетка НАТО агресије

Двадесет четврти март – дан када је започето бомбардовање СР Југославије обележава се широм Србије у знак сећања на настрадале током ваздушних напада који су трајали 78 дана. Тим поводом, на Споменик браниоцима српске слободе, на простору спомен парка „Брдо мира“, венце су положили председник општине Горњи Милановац  Дејан Ковачевић, представници Удружења ратних војних инвалида и породице погинулих бораца општине Горњи Милановац, као и представници Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије.

Данас обележавамо 25 година од злочиначке агресије на Савезну Републику Југославију, датум када је престало да постоји међународно право, датум када су 19 чланица НАТО алијансе погазиле све оно што је било договорено после Другог светског рата, погазили суверенитет Савезне Републике Југославије и отворили Пандорину кутију за сва дешавања које се након тога догађају у свету. Желим да овим чином, чином обележавања злочиначке НАТО агресије никад не заборавимо оно што се десило Србији, да не заборавимо и да не дозволимо никоме и никада да гази територијални суверенитет и интегритет Србије – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Председник је овом приликом додао да  свим породицама жртава НАТО агресије жели да упути једну јасну поруку, а то је да њихове жртве нису биле узалудне и да ћемо настојати на очувамо  Србију, српски народ и државу и да ћемо се борити не само у оквиру Србије, већ и на међународном плану да све оно што важи за друге државе важи и за  Србију – рекао је Ковачевић.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Општина Горњи Милановац донирала Центру за социјални рад ново возило