Eng

Es

It

Sp

Европска недеља мобилности

Европска недеља мобилности

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обавестило је руководство локалних самоуправа на територији Републике Србије да ће у нашој земљи по четрнаести пут бити организована Европска Недеља Мобилности од 16. до 22. септембра 2015. године.

Овогодишња тема Европске Недеље Мобилности је „ИЗАБЕРИ – ПРОМЕНИ – КОМБИНУЈ“, а циљ је да се промотивним манифестацијама и спровођењем макар једне трајне мере учини покушај да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

Посебан акценат стављен је на акције којима се указује на мултимодалност, тј. комбиновано коришћење различитих (еколошки оправданих) начина саобраћаја.

Европска Недеља Мобилности организује се у оквиру кампање Европске комисије „Одржива урбана мобилност“ а по позиву европске комесарке за транспорт госпође Виолете Булца.

Општина Горњи Милановац пружа подршку у промовисању ове иницијативе, ради побољшања квалитета живота наших суграђана, очувања животне средине, одрживог развоја градова и општина а све кроз промовисање и комбиновано коришћење одрживих видова саобраћаја, као и стварању једног бољег и лепшег простора за живот свих нас.

Previous Завршени радови на изградњи улице Војводе Раке Љевајца

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS