Eng

Es

It

Sp

Формиран Привредни савет општине Горњи Милановац

Формиран Привредни савет општине Горњи Милановац

На данашњој, седамдесетој редовној седници Општинског већа општине Горњи Милановац, званично је формиран Привредни савет општине Горњи Милановац.

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да су сви значајни привредници у општини Горњи Милановац узели учешће у формираном Привредном савету, а председник Савета је господин Драгољуб Вукадиновић, председник компаније „Металац“.

„Привредни Савет има задатак да заједно са локалном самоуправом креира боље услове за развој привреде на територији општине Горњи Милановац. Ми смо, такође, у сарадњи са НАЛЕД – ом ушли у један програм сертификације наше општине, као повољног привредног окружења, с обзиром на то да је општина Горњи Милановац привредно најразвијенија у Моравичком округу, а и у читавој Западној Србији. Желимо да то верификујемо и сертификатом који је значајан на нивоу Европске уније. Све оно што можда немамо од аката донетих овде на територији општине Горњи Милановац, тежићемо да то усагласимо са законима који важе у Европској унији, како бисмо имали још веће подстицаје и како бисмо били једно привредно окружење у које ће моћи да улажу и привредници из Европске уније, што је нама првенствено циљ. Такође, заједно са локалном привредом да гледамо да њих оснажимо и ојачамо како би на најбољи могући начин могли даље да репрезентују општину Горњи Милановац, како би могли да створе услове за нова запошљавања, за развој за већи извоз, итд. Желели смо да то буде прави Привредни савет који ће осликавати потребе привреде; иначе, Удружење привредника општине Горњи Милановац нам је послало све предлоге“ , истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Осам чланова Савета је испред привреде, док је пет испред локалне самоуправе. Поред председника Драгољуба Вукадиновића, чланови Савета делегирани од стране привредника су: Александар Марковић, генерални директор компаније „Металац“а.д , Мирослав Радовановић, генерални директор компаније „Фока“ д.о.о, Владимир Симић , директор компаније „Хелиос Србије“ а.д , Нела Јочовић , генерални директор компаније „Flint group Balkan“д.о.о, Петар Обрадовић , директор компаније „Папир принт“ д.о.о, Милош Мишковић, директор „Мишковић“ д.о.о. и Жарко Савићевић , директор компаније „S- Group“д.о.о.

Представници у Савету испред локалне самоуправе су Ненад Вучићевић , помоћник председнка општине задужен за привреду, Небојша Лазовић, члан Општинског већа задужен за привреду, Дејан Вељовић , начелник Општинске управе општине Горњи Милановац, Душица Нешовић, начелник Одељења за локални економски развој и инвестиције Општинске управе општине Горњи Милановац и Иван Лазовић директор Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“.

На дневном реду данашњег заседања Општинског већа нашао се и нацрт Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину на територији општине Горњи Милановац. Према речима председника Ковачевића, цена у пореза у општини Горњи Милановац је иста у последњих осам година.

„Оно што јесте значајно јесте да смо успели да урадимо већи обухват наплате пореза. Заједно са швајцарском владом учествовали смо у пројекту где смо лоцирали објекте који нису били у обухвату наплате пореза на имовину и то нам је значајна ствар за будући период, тако што ћемо имати веће приходе у буџету. Ми идемо увек са најмањом основицом, не желимо велики намет грађанима да стварамо, али исто тако ја желим да се захвалим и грађанима и привреди општине Горњи Милановац који ревносно испуњавају све своје обавезе и општина Горњи Милановац је сигурно једна од ретких у Републици Србији где се порези измирују доста редовно и где на крају године врло мала дуговања остају. Преко деведесет пет посто је измирених обавеза на територији општине Горњи Милановац“, рекао је председник Ковачевић.

Рад седамдесете седнице Општинског већа био је у већини тачака фокусиран на разматрање предлога Решења о давању сагласности на финансијске планове установа и јавних предузећа са територије општине Горњи Милановац. С обзиром на то да је на претходној седници Скупштине општине Горњи Милановац усвојена Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету, данас су разматрани финансијски планови који се тичу усаглашавања са ребалансом општинског буџета.

Previous Пуштен у рад водовод у засеоку Божовићи у Брђанима

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I