Gimnazija „Takovski ustanak“ – DVOJEZIČNO ODELJENJE

Gimnazija „Takovski ustanak“
DVOJEZIČNO ODELJENJE
Od školske 2009/10.godine u gornjomilanovačkoj Gimnaziji biće otvoreno i odeljenje na kojem će se nastava obavljati na dva jezika

Društveno jezički smer – engleski, kako se zvanično zove odeljenje u kojem učenici nastavu pohadjaju na dva jezika, od iduće školske godine postojaće i u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu. Na osnovu rešenja Ministarstva prosvete Republike Srbije, raspisan je konkurs na koji mogu da sve prijave svršeni osnovci iz cele Srbije. Prijemni ispit za ovo odeljenje, od uobičajenog prijemnog ispita razlikuje se u tome što kandidati, osim iz srpskog jezika i matematike, polažu i test znanja iz engleskog jezika. Minimum bodova koje treba da ostvare je po pet iz srpskog jezika i matematike, odnosno 14 iz engleskog jezika. Nastava u bilingvalnom odeljenju podeljena je u tri dela: predmeti koje učenici pohadjaju samo na srpskom jeziku, predmeti koje pohadjaju na srpskom i engleskom jeziku i strani jezici.
Osim u Gornjem Milanovcu, bilingvalno odeljenje u srednjoškolskom obrazovanju u Srbiji, postoji još samo u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

SVIM GRAĐANIMA I PRIVREDNIM SUBJEKTIMA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Ukoliko ste spremni da svojom donacijom pomognete adaptaciju zgrade i prostora oko Gimnazije „Takovski ustanak“, molimo da uplatu izvršite na žiro – račun budžeta opštine Gornji Milanovac, broj:
840 – 31640 – 74, poziv na broj 72 – 041

Previous Dan opštine, Dan Drugog ustanka i 150 godina imendana grada