Eng

Es

It

Sp

Горан Пузовић: Горњи Милановац добар пример сарадње Јавног предузећа и локалне самоуправе

Горан Пузовић: Горњи Милановац добар пример сарадње Јавног предузећа и локалне самоуправе

Горан Пузовић директор ЈВП „Србијаводе“ посетио је Горњи Милановац и заједно са Дејаном Ковачевићем председником општине обишао радове на уређењу корита реке Деспотовице. Он је овом приликом истакао да је Република издвојила 40 милиона динара за санацију стабилизационих прагова и минор корита, а да је до сада завршено 70% од планом предвиђених радова.

– Лепо време у последњих месец и по дана условило је да динамику мало убрзамо, рок јесте март следеће године али ћемо се потрудити да их завршимо у најкраћем временском периоду. Речно корито реке Деспотовице било је девастирано због поплава из 2014. године али и прошлогодишњих. Овде свакако нећемо стати, план је да урадимо и низводну деоницу. На данашњем састанку са председником општине и његовим тимом разговарали смо о новим идејама али и проблемима које треба да решавамо заједно у будућности. Посебно желим да истакнем добар пример сарадње између локалне самоуправе и Јавног предузећа. Наш циљ првенствено јесте да заштитимо људе у Милановцу али такође и да уредимо осим речног користа и сам амбијент око Деспотовице, како би грађани имали пријатно окружење за шетњу и рекреацију – истакао је Пузовић.

Дејан Ковачевић, председник општине захвалио се директору ЈВП „Србијаводе“ на разумевању које је до сада исказао када је у питању општина Горњи Милановац и водотокови првог и другог реда, што је и искључива надлежност овог јавног предузећа. Он је истакао да локлана самоуправа делује превентивно како би се предупредили и избегли проблеми које изазивају поплаве и како се не би поновиле ситуације са којима смо били суочени приликом последњих поплавних таласа, посебно због нерегуласаног корита реке Деспотовице.

-Данас је прецизирано да ћемо у неколико етапа читав посао завршити, а ја сам презадовољан што је у овој години уложено 40 милиона динара у речно корито на потесу од Идеје кроз целу индустријску зону, где је било у најлошијем стању. Осим осталог данас је договорено да општина Горњи Милановац до краја године изради пројектну документацију за део града поред реке, који је атрактиван за грађане а пролази поред спортског комплекса, хале “Бреза“, стадиона и базена. План је да се читав тај део улепша, не само да буде функционалан када је у питању проток воде већ и да буде лепо шеталиште и променада за све Милановчане –рекао је Ковачевић и додао да је у плану и постављање врећастих брана како би у летњем периоду било могуће задржати биолошки минимум воде у реци.

У оквиру данашње посете, директор ЈВП „Србијаводе“ заједно са председником општине обишао је и део тока реке Дичине у Брђанима, која је како је речено, остављена нерешена после изградње ауто-пута, како би заједно сагледали како ће се и проблем изливања ове реке решити, јер је приликом поплавних таласа до сада нанала значајне проблеме мештанима овог дела општине.

Previous Уручен „Бели лабуд“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I