Eng

Es

It

Sp

Уручен „Бели лабуд“

Уручен „Бели лабуд“

Уручењем награда „Бели лабуд 2021“ завршена је овогодишња традиционална манифестација. Награде је уручила Јадранка Достанић, заменица председника општине, истакавши да је Горњи Милановац јединствен по много чему када је у питању брига о заштити животне средине а да је ова минифестација постала заштитни знак општине.

Стручна комисија у саставу: Невена Обрадовић дипл. биолог заштите животне средине, председник комисије, и чланови: Зорица Толић, дипломирани инжењер .пејзажне архитектуре, Гордана Живановић, специјалиста струковни менаџер из области менаџмента и бизниса, Јасна Бајић, дипл. инжењер архитектуре, и Дарко Лекић, дипломирани инжењер архитектуре, имала је тежак задатак да у мноштву добрих кандидата одабере најбоље.

Ове године комисија је одлучила да прва награда за најлепше уређено сеоско двориште припадне Деси и Ранку Мирковић из Коштунића и Љиљани Пајовић из Брезне. Друга награда припала је Љиљани и Милојку Козодер из Теочина а трећа је добила два власника и то: Миленка Трифуновића из Прањана и Зорана Илића из Рудника.

Прва награда за најлепше уређено градско двориште припала је Златани Петровић, из Горњег Милановца и Радојки Ђурић, са Рудника. Другу награду добила је Мирјана Глишовић, а трећу Драгица Добриловић, обе из Горњег Милановца.

Награде за најлепше уређено школско двориште припале су ОШ „Арсеније Лома“ ул. Ломина бр. 1 на Руднику и ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима, издвојено Одељење у Каменици, друга ОШ „Свети Сава“ улица Бошка Бухе 17 у Г. Милановцу док је трећу награду добила ОШ „Десанка Максимовић“, улица Милутина Тодоровића-Жице ,бр. 10, Горњи Милановац, издвојено Одељење у Сврачковцима.

– Награду за најлепше уређен простор око пословног објекта добила је Касарна „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу.Прву награду за најлепше уређен балкон – терасу добио је Бобан Стефановић, у Горњем Милановцу, другу Јасмина Дрињаковић из Сврачковаца а трећу Невена Отовић из Горњег Милановца.

Ове године није било пријављених кандидата у категорији Најлепше уређено двориште објекта колективног становања и за Специјалну наградау за уређење предела.

16 учесника конкурса који нису добили новчане награде добили су поклон ваучер у износу од 3.000 динара за куповину баштенске опреме.

Previous Обележена 77. годишњица ослобођења рудничко-таковског краја од фашизма

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I