Министар Александар Мартиновић посетио Горњи Милановац

Александар Мартиновић, министар Државне управе и локалне самоуправе био је данас у радној посети Горњем Милановцу. Њега је најпре у свом кабинету угостио председник општине, Дејан Ковачевић, који га је информисао о пројектима који су у току или који тек треба да буду реализовани, као и о проблемима са којима се Горњи Милановац као јединица локалне самоуправе суочава. Министар је у оквиру своје посете обишао и Јединствено управно место, као и почетак радова на изградњи парка са дечјим игралиштем и теретаном на отвореном у насељу Ивице.

Морам да похвалим рад овдашње локалне самоуправе и Јединственог управног места. Захваљујући марљивости и труду запослених, Општина Горњи Милановац издаје грађевинске дозволе у року од три дана, што је у данашње време јако важно. То је фантастичан резултат који је општинска управа постигла и по томе Горњи Милановац може да послужи као пример добре праксе другим локалним самоуправама. Други разлог због којег сам данас овде јесте почетак радова на изградњи дечијег игралишта и спортског терена у насељу Ивице. Како ме је председник општине информисао, радови би требало да буду готови у току септембра месеца и  ја сам обећао да ћу доћи на отварање. Министарство је за ову инвестицију издвојило око 15 милиона динара, и мислим да ће младим људима који живе у овом насељу, као и осталим Милановчанима овај спортски комплекс пуно да значи – изјавио је министар Мартиновић.

Председник Ковачевић се захвалио министру на посети и овом приликом истакао да општина Горњи Милановац дуги низ година има добру сарадњу са Министарством државне управе и локалне самоуправе.

Оно што треба напоменути када је у питању рад Јединственог управног места, јесу бенефити које је он донео нашим суграђанима. Јединствено управно место формирано је 2020. године, за време короне, и од тада је услуга која иде према грађанима Горњег Милановца на много вишем нивоу. Поред тога, преко Министарства смо финансирали и игралиште у парку, игралиште у Прањанима са теретаном на отвореном и mini pitch тереном, а данас започињем рад на још једном. Захвалан сам ресорном министарству на издвојеним средствима. Посебно се захваљујем министру на изненађењу које нам је данас приредио. Наиме, он је на поклон донео 20 лаптоп рачунара које ћемо поделити нашим запосленима и тиме им олакшати рад – рекао је председник општине.

Ковачевић је додао да ће општина и наредне године аплицирати на конкурсе расписане од стране Министарства, а све у циљу развоја локалне самоуправе и бољег стандарда наших суграђана.

  КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Свака кућа на Руднику биће прикључена на нову канализациону мрежу