Eng

Es

It

Sp

Горњи Милановац има „индустријску културу“

Горњи Милановац има „индустријску културу“

Приликом данашње посете Општини Горњи Милановац власника и извршног директора групе „TRENDTEX“ – Шућка Хаџијакуповића и Денијала Козличића, разговарано је, између осталог, о даљој сарадњи између овог предузећа и Општине Горњи Милановац посебно по питању обезбеђивања квалификованих радника за даље проширење производње у Модној конфекцији „Рудник“.

Тренутно је ангажовано сто радника на четири линије, а спремно је покретање производње на четири нове линије и ангажовање нових сто текстилаца. Извршни директор групе „TRENDTEX“ Денијал Козличић истакао је да је ова група нашла право место и праву адресу за своја улагања, а то је Горњи Милановац – град који има индустријску културу и да је лако приметити да је индустрија у Горњем Милановцу добро развијена. „У наредном периоду посветићемо посебну пажњу повећању ефикасности у производњи ангажовањем стручних консултаната. Најбитније је да радници имају вољу и жељу да усавршавају свој рад што је у Милановцу јако битно имајући у виду да је у „Руднику“ била актуелна модна конфекција, а да предузеће „TRENDTEX“ производи радну одећу чија је методологија израде нешто другачија“, истакао је господин Козличић на састанку одржаном са начелницом Општинске управе Општине Горњи Милановац Горицом Петровић.

Како ће ангажовањем нове групе радника тачније њих сто бити исцрпљени расположиви капацитети незапослених лица текстилне струке евидентираних у Националној служби за запошљавање у Горњем Милановцу, предузеће „TRENDTEX“ у сарадњи са Општином Горњи Милановац организоваће преквалификацију младих незапослених Милановчана за потребе обезбеђења још сто квалификованих радника чиме ће у овом предузећу бити обезбеђено запослење планираног броја радника – укупно три стотине.

У наредном периоду биће анализиране потребе свих привредних субјеката Горњег Милановца за радном снагом, како оних који послују тако и оних који најављују инвестиције у Горњи Милановац, а на основу резултата до којих се том приликом буде дошло, биће приступљено прилагођавању образовних профила са потребама тржишта радне снаге у Горњем Милановцу.

Previous Седамнаест година од НАТО бомбардовања

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I