Eng

Es

It

Sp

Горњи Милановац почиње реализацију пројекта који ће бити плаћен новцем добијеним из наградног фонда Владе Швајцарске

Горњи Милановац почиње реализацију пројекта који ће бити плаћен новцем добијеним из наградног фонда Владе Швајцарске

Програм владе Швајцарске „Реформа пореза на имовину“ и општина Горњи Милановац усагласили су све детаље око трошења новца добијеног у такмичењу за најбољу општину у области наплате пореза на имовину. У договору са грађанима, одлучено је да износ од 300.000 франака буде потрошен на реконструкцију и опремање објекта намењеног деци са посебним потребама.

„Сада нам је свима приоритет да сачувамо здравље, али када се све ово заврши желели смо да и ми и Горњи Милановац будемо спремни и одмах почнемо са грађевинским радовима. По плану, све би требало да буде завршено најкасније у првој половини идуће године“, рекао је Александер Грунауер, директор швајцарског програма „Реформа пореза на имовину“.

Општина Горњи Милановац освојила је другу награду у конкуренцији 44 општине из целе Србије, које су се такмичиле у прикупљању пореза на имовину и ажурирању базе података о некретнинама. Горњи Милановац је пописао нешто мање од 5.000 некретнина које су до тада биле ван пореске евиденције, а приход од пореза на имовину повећан је за 20 процената.

„Порез на имовину најзначајнији је сопствени приход општине, и у просеку чини преко 50 одсто удела у свим приходима које општина наплаћује. Новац од пореза на имовину остаје у буџету општине, и његова основна намена је финансирање локалних потреба становништва, као што су комунално уређење, школе, вртићи, локални путеви“, каже Александер Грунауер, директор швајцарског програма „Реформа пореза на имовину“.

7Програм Швајцарске владе „Реформа пореза на имовину“ спроводио се заједнички са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина. Осим Горњег Милановца, новац су добили и Мали Зворник, Апатин, Љубовија и Бор, у укупном износу од милион швајцарских франака.

Previous Скромно обележен Дан општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I