Eng

Es

It

Sp

Горњи Милановац посетила делегација Спортског савеза Србије

Горњи Милановац посетила делегација Спортског савеза Србије

У оквиру редовних обилазака територијалних спортских савеза, Горњи Милановац посетили су председник Спортског савеза Србије, олимпијски шампион у рвању, Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић. Приликом разговора са председником општине Горњи Милановац, Дејаном Ковачевићем, главни осврт био је на формирању спортског савеза у нашем граду који готово да није ни функционисао у претходне четири године.

“Оно што је данас кључна порука са овог састанка јесте обострана жеља општине Горњи Милановац и Спортског савеза Србије да се поново активира спортски савез овде у Горњем Милановцу. У наредним данима ћемо се потрудити, тј. чланови Спортског савеза Србије ће све учинити да се то одради на најбољи могући начин, а ми ћемо им у томе помоћи као што иначе помажемо спортским колективима из нашег града”, појаснио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Поред разговора, делегација је посетила и СРЦ „Бреза“ где је уручила поклоне у виду дресова и лопти, најмлађим спортским колективима у Горњем Милановцу.

“Пре свега бих се захвалио председнику општине што нас је примио. Имали смо један састанак на коме смо имали намеру да решимо четворогодишњи проблем у функционисању спортског савеза у Горњем Милановцу. Уз помоћ добре воље председника Ковачевића успели смо да донесемо неке одлуке које ће врло брзо донети напредак у спортским областима у вашем граду. Спортски савез Србије је донео три комплета дресева и лопти рукометном, кошаркашком и фудбалском тиму као мали поклон и мотив за даљи напредак и вредне тренинге. Ја верујем да ће се проблем формирања спортског савеза у Горњем Милановцу врло брзо решити и да ће наша сарадња у годинама испред нас само напредовати”, казао је председник Спортског савеза Србије и олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек.

“Желим да им се захвалим на спортској опреми коју су донели за наше малишане. То је један прелеп гест, јер нашим клубовима свакако треба помоћи, посебно дечијем и рекреативном спорту, а то и јесте посао локалне самоуправе, а свакако негде и спортског савеза”, искрено је био председник Ковачевић.

На крају, председник Ковачевић је изнео закључак да ће формирање Спортског савеза у нашем граду, вишеструко користити развоју спорта и напретку спортских колектива:

“Општина Горњи Милановац ће пружити пуну подршку Спортском савезу да у наредним данима формира спортски савез у нашем граду. Ми стојимо на располагању и са буџетом који смо до сада имали према клубовима, а од Спортског савеза очекујемо смернице како да у предстојећем период усмеримо новчана средства наших грађана која се усмеравају у спорт.”

Остаје нам само да будемо стрпљиви и верујемо да ће данашњи скуп и решења која су донета допринети побољшању свих спортских грана у нашем граду.

Previous Одржан састанак ОО Другог Сабора виолиниста Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I